12 dagar..

..sen jag bloggade sist. Då var det fredag. Så vad gjorde jag förra helgen egentligen? hm..

Just det.. På lördagen var jag och Johanna inne i San Francisco och gick på De young museum och utställningen om Tutankhamon. Vi hade väldigt höga förväntningar eftersom Egyptens historia är jäkligt spännande. Tyvärr blev vi oerhört besvikna på utställningen och kände att det var bortkastade pengar. Ingen mumie, dåligt uppbygt och ingen Egypten-känsla alls. Inte fick man ta kort heller.

Vi åkte in till Down Town istället för lite shopping. Blev en vinterjacka (ja man behöver det även här. I alla fall om man fryser lika lätt som jag gör). Blev även en mössa och lite filmer på Rasputin (den billiga affären). Fick tag i Scrubs säsong 1 & 2.

Efter vår shopping vandrade vi bort mot pier 39 och vem stöter vi på på vägen dit om inte buskmannen? Ni som såg Filip och Fredriks rundresa i USA vet nog vem det är. Lägger upp reportaget om honom:




Där har ni honom. Dock skrämde han inte oss utan han gav sig på de framför oss.

Kikade lite på piren och sedan gick vi och åt på Rainforest Café. Helt galet vad häftigt det är där! Det är precis som att sitta i en regnskog. För de som uppskattar en lugn och tyst middag så är detta definitvt fel ställe att gå till. Här finns det apor som skriker och elefanter som (vad sketan heter det när en elefant gör ljud?). Hur som helst, det är högljutt. Maten är väl kanske inte jättespeciell men helheltsintrycket gör allt väldigt väldigt bra. Det var svårt att fånga på bild hur det var så kommer ni hit någon gång eller till någon annan stad där de finns så åk dit!





Efter att ha blivit totalt blåsta av en taxichaufför och förföljda av läskig man på tågstationen så kom vi ändå hem ganska säkert och störtade i säng. Vi tappade dock en sak i San Francisco, nämligen Johannas röst. Har ingen aning om vart den kan vara. Hon fick viska på vägen hem i tåget och vi kom fram till att jag fick agera tolk om det skulle behövas. Stackarn..

På söndagen blev det en slappdag på grund av förkylningar och annat men på kvällen blev det middag för Mickis som fyllde 21! Det är stort här i USA alltså. Åkte till någon tjusig restaurang med hennes värdfamilj och åt nån slags asiatisk mat. Mycket gott och mycket trevligt i alla fall. Grattis Mickis :)
Efter middagen kom vi fram till att vi ville hitta på någonting mer så vi åkte till ett bowlingställe och körde intern turnering. Jag vann... en av 6 gånger.. höhö. Jorå, Mickis var strået vassare måste jag säga. Men så ska det ju vara på födelsedagar. Vi hade kul i alla fall och det blir nog fler bowling tillfällen för oss :)


Födelsedagsbarn och bowlingproffs!

Måndag = uppkörning
Fungerar som i Sverige ungefär, fast ändå inte. Man visar först att man vet hur man sätter på alla lysen, tutan, vindrutetorkare, varningsblinkers och blinkers. Sedan kör iväg och kör i ca 10 min. Ingen motorväg eller så, nej det är överskattat. Jag körde i ett bostadsområde och det enda "extra" jag fick göra var att backa rakt bakåt på en rak väg. Så nej, det är nog ganska svårt att kugga på en amerikans uppkörning faktsikt. Så nu väntar jag bara på att körkortet dimper ner i brevlådan så att jag kan vara lagligt försäkrad när jag kör.


Resten av veckan rullade på som vanligt. Barnen var lediga från skolan och mittentjejen hade svininfluensan. Men sjuk eller inte så hade hon och jag bestämt att vi skulle ha en speciell dag tillsammans så vi åkte till Razzbery lips, typ skönhetssalong för barn. Där fick hon sig en make over och skuttade glatt ut där ifrån 10 min senare, indränkt i glitter och hårspray. Men glad var hon. Och efter en make over så måste man ju faktiskt äta glass så att man får en chans att sabba  sin outfit och det lilla smink hon hade. Glass över hela kroppen, lycklig och glittrig, jodå hon gillade sin speciella dag.

fredagen bestämde jag, Mickis och Johanna oss för att prova på rullskridskor, lite smått inspirerade av filmen Whip it. Så vi åkte ner till San Jose och snörade på oss gamla skönheter från 70 talet och gav oss mycket galant ut på rinken. Och fy vad kul det var. Och svårt. Och min högersko drog till vänster. Och jag var den enda som ramlade. Men annars var det bra =) Haha. Vi såg även att de har sk. Roller Derby's som vi måste kolla in. Ni som har sett filmen Whip It vet vad det är för något. Skriver om det om vi åker dit någon gång.
Lagom svettiga drog vi ifrån rullskridsko stället när de stängde och åkte mot bion i Cupertino för att se Saw VI. Jag gillar inte skräckfilmer och denna var inget undantag. Så ruskigt blodiga och vidriga. Dock hade jag tur för att när jag köpte en dricka att ha på bion så fick man en gigantisk mugg till den. Så när filmen blev för läskig kunde jag helt enkelt bara kolla in i muggen och slippa se vad som hände i filmen. ;)


Johanna!




KUL!

I Lördags for vi till Ikea för att få känna lite nostalgi. Blev som vanligt storhandling i matshoppen. Mums. Kände mig dock inte kry alls så jag åkte hem och gick och la mig kl 18 en lördagskväll. Och det hjälpte.

Söndagen innebar Au Pair möte och pumpkin carving. Dock var vi sena dit och var tvungna att åka tidigt så det blev ingen pumpa för oss men det var trevligt att träffa allt folk.
Efter mötet fick trion (Johanna, Mickis & jag) ryck och bestämde oss för att köra till Half Moon Bay för att leka på stranden lite. Men fy vad kallt det var både i luften och vattnet. Men tro inte att detta stoppar mina vänner från norrland, nejdå. De badade med kläderna på medan jag, mesen, stog bredvid och tog kort. Hahaha. Nästa gång lovar jag att hoppa i jag med! Kul hade vi i alla fall och det blir nog fler turer dit kan jag tänka mig :)


M & J







Och fram tills idag har det inte hänt så mycket spännande saker. Har köpt Halloween kostym och massa accesoarer. Men bild på det får ni se efter Halloween. Fick även prata med min kära katt på skype igår. Jäklar vad fet han har blivit. Ta det lugnt med hans mat, mamma! :)

Det får bli allt för denna gången. Ha det så bra!
/K


svar

Johanna:

Varför bytte du familj och är det lätt att göra det?
Jag bytte för att jag och familjen helt enkelt var för annorlunda. Självklart är man annorlunda från vilken familj som helst men man ska känna att det känns rätt och att man lär känna familjen på ett bra sätt. Ibland blir det bara för stor skillnad från vad man är van vid. Själva familjebytet var lätt. Fick en ny värdfamilj på en dag och flyttade dit utan krångel efter mina två re-match veckor. Däremot var det väldigt svårt att berätta för min gamla familj att jag ville byta. Det är nog det jobbigaste jag nånsin gjort men det är helt klart värt det.
Har du mycket fritid? Låter så, men är det inte väldigt mycket med barnen?
Jag har nog ganska mycket fritid jämfört med andra au pairer. Min värdmamma jobbar bara halvtid och de dagarna hon är hemma så är jag oftast ledig. Hon jobbar för det mesta ons-fre vilket innebär mån-tis ledigt för mig. Så är det dock inte varje vecka och ibland jobbar jag även om hon är hemma. Det fungerar verkligen som i en familj skulle jag nog säga. Vi hjälps åt när det behövs och vi bestämmer tillsammans hur vi ska planera dagarna när det gäller jobb. Sen jobbar jag nästan aldrig helger vilket innebär att jag kan hitta på massa roliga saker då :)
Flytta säger du? Du eller hela familjen som du jobbar åt?:)
Hela familjen ska flytta =) Just nu är det fullt upp med att fixa till det nya huset innan vi kan flytta in. Förhoppningsvis flyttar vi om ett par veckor :) Just nu bor vi hos morföräldrarna vilket är så himla mysigt. Vi är 8 personer och 2 hundar i huset just nu, haha. Men det ska bli skönt att flytta också för även om mormorn och morfarn är jättegulliga och hjälper till massa så blir barnen lite förvirrade ibland och vet inte om de ska gå till mig eller morföräldrarna. Så när vi flyttar kommer det verkligen bli jag som är den som tar hand om barnen =)
Hinner du med att läsa nått vid sidan om? Hur länge jobbar du om dagarna? Och är barnen så gamla att de går i skolan också?
Som au pair måste du läsa 6 credits vilket motsvarar ett visst antal timmar på college eller vuxenskola eller vad som helst egentligen. Jag och en kompis här ska ta en resekurs i Januari där vi kommer åka till Death Valley i södra Kalifornien och via den kursen får vi alla credits =)
Oftast jobbar jag mellan 07:30-17:30 men det skiljer ganska mycket. I tisdags till exempel jobbade jag mellan 12:00 och 17:30. Beror alldeles på hur mamman är hemma. Två av mina tre värdbarn går i skolan till halv 2 varje dag. Sen har jag minstingen hemma hela dagen. Så det är full rulle här =)

Oskar:

Grattis i efterskott!! Och vilken härlig design på bloggen! Vart hittade du den? :D
Tack! Satt och pillade lite med designen bara och det här hysteriskt blommiga blev resultatet, haha =)

Susanne:

Exakt vad innebär trådning? Det ser ut som hon försöker sy ihop ögonen på dej.
Tänk dig tandtråd. Tänk dig tandtrådsom läggs i ett kors där man liksom fångar hårstårna inuti korset och sedan rycker bort dem. Tänk dig känslan av att få typ 20 hårstån noppade på samma gång = SMÄRTA.

Mamma:

Ihopsydda ögonbryn?! Matförgiftning?! Biobrand?! Spindelbett?! Kan du inte komma hem snart....
Det är inte så farligt som det låter. Lugna ner dig lite så ses vi i april och sedan kommer jag hem om 10 månader...



Det var la allt för denna gången.. Ställ gärna med frågor så ska jag bli bättre på att svara =)
/ K

Sjukstuga

Idag har mellantjejen varit hemma från skolan så jag har provat på att vara hemma för vård av sjukt barn. Gick riktigt bra faktiskt. Blev pussel, lite böcker, en film och chokladbollsbak. Hade jag varit barn så hade jag tyckt att en sån dag hemma när man är sjuk är perfekt.

Nu i eftermiddag började känna att jag inte heller mådde så bra och har gått runt lite småyr och varm resten av dagen. Mormorn sa åt mig efter middagen att gå upp och lägga mig och inte gå upp förrän imorgon. Då var klockan 18:30. Ganska skönt när man blir befallen på det sätter. Jag klagar inte.

Haha, lilltjejen kom precis in här mitt i bloggskrivandet. Hon ställde sig i dörröppningen och sa "You go potty with me". Ja, varför inte. Det är bra när hon tar egna initiativ till att gå på pottan även om hon har blöja på sig. Vandrade sedan tillbaka till sängen med henne och hade en oerhört intressant diskussion om poliser och pappor. N, som är två år, kom fram till att när vi behöver hjälp så är det poliser eller pappor som hjälper oss. Detta ligger hon fortfarande och upprepar för sig själv medan hon inväntar sömnen. Barn är så roliga ibland =)

Igår for jag till en videobutik som ligge här omkring och tanken var att jag skulle köpa scrubs säsong ett. Istället kom jag hem med OC säsong 1 (56kr) och Vänner säsong 2 & 3 (42kr st). Så jag vet vad jag ska göra resten av kvällen nu när jag inte känner mig helt 100. Måste åka tillbaka dit igen och skaffa massa annat kul =)

Nu blir det OC i alla fall.
Godnatt
/K

Helgen i bilder (för att jag har noll motivation att skriva just nu)


Inledde lördagen med sovmorgon och sedan bullbak, mums!


Åkte sedan och shoppade med nya tjejej Mickis (som för övrigt är störtskön). I gallerian erbjöd de "trådning" av ögonbrynen och jag var inte sen att testa. Ångrade mig dock ganska snabbt. SMÄRTA!
Blev hur som helst lite shopping, matförgiftning, asiater, Sverige-fantast, mat och trevligt sällskap.


Vilket djur har bäst syn?


Vilket djur går sämst? Hehe hehe he he he


Sällskap: Johanna & Mickis


Något bredbent giraff


Gorillamamma och gorillabebis


Mickis blir attackerad av får. Vilket iofs är bättre än att Johanna blir attackerad av Tigrar vilket vi hade förväntat oss..


Zoo-trion agerar småfeta animal-lovers


Sen gick vi på bio inne i San Francisco och mitt i filmen (Zombieland) slocknar först skärmen och början sedan blinka, något börjar tjuta och vita lysen blinkar på väggarna. Det var brandlarmet som gick. En typ 10 våningsbyggnat med bland annat 16 biosalongen skulle utrymmas. Det var ganska spännande faktsikt. Och kallt. Men det gick bra. Ingen brand och ett tag senare fick vi se klart filmen.


Sällskap utrymmer eventuellt brinnande byggnad

Jaa det var väl helgen i stora drag. Hann även med lite felkörningar och två feta spindelbett (oroa dig inte mamma, jag har inte sett en spindel på flera veckor så du behöver inte se dem, bara bli biten)



Hoppas allt är bra hemma. Nu ska jag fortsätta läsa boken My sisters keeper, och sedan kommer jag nog somna. Godnatt!

/ K

Pics


Powells Candy Shop


Wonka Bars


Candy (Notera att Kalle och chokladfabriken är på tvn i bakgrunden :)  )


Johanna


Födelsedagsbarn (som verkligen kände sig som ett barn i den butiken. Leende upp till öronen)

Födelsedag och resten av helgen

Jaha, fylla år i USA. Inget speciellt alls. Enda skillnaden var nog att det var ganska mycket jobbigare på morgonen att öppna paket från familjen när de inte var där. Men några tårar senare så gick det ganska bra ändå. Fick en sån där registreringsskylt som man hänger på barnvagnar. Susanne var orolig att jag skulle glömma bort vad jag hette eller kom från :P Den får i vilket fall åka upp i nya rummet när vi väl flyttar in...

Runt lunch hämtade jag upp Johanna och sedan åkte vi in till Los Gatos för att gå på Farmers Market där. Tyvärr var vi lite för sena så vi tog en runda i down town istället. Mysigt det med. Johanna tog in min på Powells Sweet shop och sa åt mig att plocka ut det jag ville ha så skulle hon betala, alltså hennes födelsedagspresent. TACK!! Tror folk här har börjar känna mig, hehe :P Så det blev lite coola klubbor och sånt där godis som var roligt när man var barn (som förövrigt fortfarande är lika roligt).

Efter lite mer mys och strosande i Los Gatos drog vi oss in till Saratoga för att kolla på halloween kostymer. Dock är det så att alla kostymer som är menade till tjejer är überkorta och überurringade. Inte riktigt min stil kanske. Har kommit på att det hade varit skitkul att vara svampbob och så kan vem jag nu umgås med vara patrik :D Ska försöka hitta det till ett rimligt pris bara.. Så det blev inga kostymer utan vi åkte hem istället.

På kvällen blev det bubbelbad (jag ÄLSKAR vårt hot tub, grymt skönt) och sedan bio. Vi såg The Invention of Lying, som kanske inte var lika bra som jag hade trott men ändå helt okej. Den hade sina ljuspunkter. 

I måndags hade vi födelsedags middag med fläskfilé, klyftpotatis och bearnaisås, goott!! Till efterrätt blev det en utsökt blåbärs- och ingefärakaka som mormorn hade bakat. Tar med receptet på den hem till Sverige.

Kan även berätta att av min värdfamilj fick jag presentkort på Powells Sweet shop, HAHA. Ja, jag tror verkligen att familjen och jag har lärt känna varandra :D Fick även en barbieklocka av min värdmamma (internskämt) och av mormorn fick jag lite doftljus och en svenskt gratulationskort. Så gulliga är dem. Ja just det, min värdmamma har ska även anmäla mig till en matlagningskurs. Och nej, det är inte för att jag är dålig i köket utan för att jag tycker det är kul att laga mat =)

Ja det var väl min helg i helhet. Imorgon ska jag och lilla N ha play date med Max och Stella, nice =) I helgen blir det zoo med Johanna. Jodå, det går bra nu :)


Bilder kommer imorgon. Min hjärna ville inte ritkigt samarbeta med msn så det hela är lite försenat, haha. Men håll till godo!'

Godnatt!
/K



My homies in Hong Kong

Godkväll!

För att man som au pair inte ska dö av depression eller tristess så gäller det att aktivera sig på helgerna.

Igår hade jag och Johanna först pizzakväll med min värdfamilj och sedan drog vi hem till henne för att göra oss i ordning. Efter lite planering kom vi fram till att vi och Victoria skulle dra in till San Francisco och The X, en 18+ klubb. Sagt och gjort och helt plötsligt var vi där. Eller nej, vi kom dit, vi gick tillbaka till bilen och vi kom dit igen. Hehe. In på klubben i alla fall och i början var det inte så värst mycket drag men efter ett tag öppnades ett andra dansgolv och folk började dansa lite mer. Så gjorde även vi. Skillanden på dans och dans här är mycket större än i Sverige. I Sverige går i alla fall de flesta ut för att just dansa. Här går killar ut för att taffsa och tjejer går ut för att dansa/gnida sig mot killar. Det kallade inte vi att dansa direkt och det var rätt många gånger då vi bara stannade upp i vårt egna dansande för att i chock glo på andra som bettede sig som man brukar göra ensamma i ett sovrum ungefär.
Som ni kanske förstår så stannade vi inte så jättelänge. Vi kom fram till att nästa gång ska vi gå på gayklubb och se om det är bättre. Så vi for hem och jag sov över hos Johanna.

Idag tog vi ut sovmorgon och åkte sedan till Stanford för att bara ligga i gräset och ta det lugnt och fika "lite". Lite finns inte i min begreppsvärld längre. Mat äts i mängder tills man mår illa. Allt ska ju vara så förbaskat gott. Men i alla fall. Vi låg och solade och kollade på folk och pratade lite barnprogramsnostalgi. Barnprogram var verkligen bättre förr. Nu ska allt vara så himla häftigt hela tiden..
När det började blåsa lite för kallt åkte Johanna och jag till Ikea istället och kollade på lite grejer till nya huset. Vill flytta in NU! Köpte ett paket delicatobollar som födelsedagspresent till mig själv men det var allt. Jag hoppas på att nästa gång vi åker dit så kan vi faktiskt köpa lite möbler istället för att bara peta på dem.
Nu ikväll har jag och Johanna suttit och planerat våra helger framöver. Det gäller att ha något att se fram emot så går tiden både fortare och lättare framåt. Nästa helg blir det förmodligen San Francisco Zoo. I november blir det förmodligen San Diego. Nice.


Ikväll när jag kom hem låg det ett paket till mig i hallen. Det var från Hong Kong. Nu är ju bara frågan vem fasen jag känner i Hong Kong som skulle vilja skicka paket till mig. Tyvärr är det inte mer spännande än att jag har köpt en klocka på Ebay och försäljaren bodde i Hong Kong. Ett mer intressant liv än så lever jag inte. Så här ser klockan ut i alla fall. Stencool.




Nu blir det godnatt och imorgon blir det födelsedag.

/ K

Amerikaner....

Jaa, vart ska vi börja?

Det är rätt kul att få höra vad amerikaner har för uppfattning om Sverige och svenskar. Idag när jag var och handlade mat så började snubben i kassan prata lite och vi kom fram till att jag var från Sverige. Anledningen till att vi började prata är att jag fortfarande är ovan vid att folk packar matkassen åt dig här, så vi började helt enkelt prata om kassar och packning. Efter ett tag säger snubben: You don't have paper bags in Sweden, do you? Varför skulle vi inte ha papperskassar?
En annan gång fick jag frågan om vi någonsin äter kött i Sverige eller om vi bara äter fisk.
En annan gång fick jag höra att vi inte har uteliggare i Sverige för att vi praktiskt taget har vinter året runt.

Ja amerikaner kan vara roliga ibland. Särskilt här i Kalifornien. Idag när jag hämtade upp mellantjejen i skolan kom en förälder i sin splitternya Hummer för att hämta upp sin dotter. Helt normalt... Såg rätt roligt ut med en liten barnstol i en Hummer. Det passade liksom inte riktigt ihop.

Annars har det varit en väldigt bra dag idag. Barnen har varit söta och snälla och vi har hittat på massa kul. Imorgon är de lediga från skolan så det blir nog utflykt eller något. Får se vad vi vill hitta på. På kvällen blir det i alla fall San Francisco med svenskgänget och på söndag är det födelsedag för min del. Idag fick jag ett paket på posten från mamma, pappa och Susanne men det får vänta tills på söndag för att öppnas.

Nu ska jag kolla på Flags of our fathers och sen blir det natti natti.

Sov så gott!
/K

Birthday girl

Idag fyller Vickan år, grattis grattis. Detta firade vi med dunder och brak (typ) på en indisk restaurang på Santana Row i San Jose. Gatan Santana Row liknar en europeisk stadsgata ganska mycket och jag ska definitivt dit någon gång och bara gå och titta. Hur som helst, indisk mat=stark. Det vi åt ikväll var dock inte lika farligt som det kan vara. Det var riktigt gott och jag fick med mig en liten doggy bag hem, haha. Det är verkligen så amerikanskt. Här har de doggy bag till allt verkligen.

Tack för en trevlig middag och hoppas din dag har varit kanon Victoria. Grattis!


RSS 2.0