Los Angeles

Blogguppdatering har väl inte varit prio ett på sistone direkt. Har hållt på för fullt med att fira jul och planera nyår. Nu är i alla fall planerna klirrade och om en kvart ungefär styr jag och Mickis kosan mot LA. Kommer bli grymt och oförglömligt.

Uppdaterar när jag kommer hem igen.

Gott nytt år!!

Julafton

God jul!

Sitter här och fixar och trixar lite. I morse öppnade jag alla julklappar hemifrån. Tack så jättemycket! Fick en megastor svensk flagga som definitvt ska med på hockeymatcher och liknande. Måste ju visa vart vi kommer ifrån.

Nu ska jag snart iväg till Johanna där vi ska äta julgröt till lunch. Sedan kommer de andra små nissarna och så blir det julmys för fulla muggar. Kommer bli himla bra tror jag :)

God jul på er alla!
Kram Kajsa

Tack, danke, Thank you!



Tack Isac och Jennie! Antar att det egentligen skulle öppnas på torsdag men posten/tullen hade redat öppnat det åt mig. Tur att det inte var en bomb. Men tack tack tack och god jul på er :) Kram!

SF och Spindelskräck

Igår åkte jag och Johanna in till San Francisco för att shoppa lite. Efter att ha varit sängliggande en hel vecka var det ganska skönt att komma ut lite. Tog i alla fall tåget in och började promenixa till Westfield gallerian. Har aldrig varit där innan men Johanna sa att det var något alldeles extra. Och visst var det så. Det är en galet stor galleria där de definitivt har satsat på juldekorationer. Så här ser det ut vid mitten av gallerian:



Efter ett tag blev vi såklart hungriga, det är ju mig och Johanna vi pratar om här. Gick först ner på bottenvåningen där alla matställen finns men där var smockat med folk. Så vi traskade till Macy's-huset istället och Cheesecake Factory. Där var det tyvärr kö i över en timme och det var vi alldeles för hungriga för. Så vi gick till ett coolt ställe som heter Mel's som är som en restaurang såg ut på 50-talet i USA. God mat, jukebox och så banana split till efterrätt. Vi var väldigt nöjda när vi gick därifrån.

Gick sedan in på Forever 21 bara för att det känns som ett måste och vem ser vi där om inte Blondinbella. Alldeles bitter såg hon ut så vi höll oss undan. Hur som haver. 7 st diadem senare gick vi därifrån och hoppade på första buss till tåget och åkte sedan hem. Väl hemma i Mountain View drog vi till Target och flummade loss rejält. Stod bland annat och diskuterade med en kvinna hur svårt det är att välja deodorant. Haha. Jag måste lära mig att hålla tyst när jag är trött. Ännu fattigare gick vi till bilen och åkte sedan hem.

Väl hemma bestämde jag mig för att kolla på film och valet föll på The Green Mile som Johanna hade rekomenderat. Och gud vilken bra film. Se den! Väldigt sorglig men väldigt bra.
Hur som helst. Satt och lipade sista halvtimmen av filmen och var på ganska dåligt humör när jag väl skulle sova. Inte blir det bättre av att när jag vänder mig om så möts jag av den största spindeln jag har sett sedan jag kom hit. Han bara satt där för att jävlas och jag vågade knappt öppna dörren ifall han skulle röra på sig. Sprang till slut ut och började leta efter flugsmällan. Hittar så klart inte den och går in till mitt rum igen och överväger mina möjligheter. Hittade en fet tidning som säkert hade plattat till den jäkeln ordentligt. Problemet var bara att då var jag ju tvungen att komma nära monstret för att kunna mörda det. La ner den idén och tog kort på spindeln istället. Tog min ena joggingsko och tänkte att jag kunde kasta den på monstret. Men om jag missar då? Och spindeln springer iväg? Nej, ingen bra idé. Satte mig vid facebook istället och sökte hjälp. Såg sedan dammsugarn i ögonvrån och tänkte att det borde ju funka. Kom även på att ena dottern har rummet intill mig och hade eventuellt vaknat av dammsugande kl 2 på natten. Men skit samma faktiskt. Min överlevnad var viktigare. Så på med dammsugarn, ta en djupt andetag och sedan var det slut med spindeln. Adios, gone, borta. Har nog aldrig haft en sådan adrenalinkick och skakat så mycket. Stannade uppe en timme till innan jag kunde somna. Men allt löste sig i alla fall. Här får ni en bild på den jäkeln (mamma du bör kanske inte kolla på den bilen ifall du fortfarande vill komma hit och hälsa på):


Monster!


Nu ska jag kolla på en film och efter det blir det förhoppningsvis ett spindelfritt godnatt!

/ K


fake!

Trailern kan ju faktiskt vara fake som Mickis påpekade. Tack! Jag hoppas det...

Titanic 2?

Såg precis trailern till Titanic 2. Är det ett skämt? Enligt den ska Jack ha legat fryst i nästan 100 år och sedan vaknar han och lever som vanligt. Nej det här är alldeles för flummigt och jag blir nästan upprörd. Titanic var en kärlekshistoria och tragedi. Då kan inte uppföljaren vara en jäkla science fiction med massa specialeffekter. Det funkar inte. Filmen kommer bli en flopp, punkt slut.

Här har ni trailern förresten. Titta och gråt...


Helgen

Denna helgen har inte varit så jätteaktiv. Har varit sjuk för det mesta. Men igår, söndag, så var det ju faktiskt lucia så jag, Johanna och Vickan bestämde oss för att åka in till San Francisco och kolla på luciatåg. Sjuk eller inte, jag behövde lite svenskt julmys.

Eller nej, myset började redan hemma faktiskt. Vaknade för en gångs skull INNAN klockan ringde och traskade ut i köket. Där stod hela familjen och förbereder frukost på sängen TILL MIG. De tyckte jag hade verkat så dålig kvällen innan så de ville överraska och få mig att må bättre. Men gulligheten slutar inte här. De hade tydigen planerat detta i ett par dagar. De hade googlat på lucia för att se vad det handlade om. Så min värdmamma gick upp kl 6 (en söndagsmorgon!) för att bara lussebullar, pappan köpte svensk lucia-musik och mellantjejen hade på sig en hemmagjord luciakrona. Behöver jag säga att jag blev helt mållös och bara stod och fån-log. Så himla fina är dem! Dagen kunde inte ha börjat bättre.

Ett par lussebullar senare åkte jag och Johanna iväg och hämtade Vickan och sedan åkte vi in till city. Kyrkan vi skulle till låg vid Lombard Street så när vi ändå var där så passade vi på att köra ner för den bara för att det är roligt. Ganska coolt faktiskt. Dock har Johanna alla kort därifrån.
Vi parkerade sedan bilen och gick och strosade lite nere på pirerna. Regnade tyvärr men vi var glada ändå. Hittade en stor godisaffär som gjorde mig och Vickan lyckliga, haha. Åt även lunch där nere och sedan promenerade vi upp (och då menar jag UPPÅT) på Hyde street till slutdestionationen Norske Sjömannskirken där luciatåget höll till. Det var en riktigt liten kyrka men det var bara mysigt. Luciatåget var jättefint och stämningsfullt, precis som det ska vara med lite felsjungningar då och då :) Efter framträdandet bjöd de på lussebullar och pepparkakor. Riktigt mysigt och vi gick glada där ifrån.

Körde vidare mot Ikea i Berkeley för att se om de hade skumtomtar, haha. Och det hade de :D Julen är räddad!! Tänker inte berätta hur många påsar jag köpte men det kommer nog räcka ett tag i alla fall. Haha.

Ut från Ikea och ett par felkörningar senare var vi hemma igen. Tack Johanna och Vickan för en bra dag :)


Omtänksamhet..


Hyde Street, lite lagom brant. Och ändå är det helt omöjligt att fånga på kort hur brant det faktiskt är.


Sälarna vid Pier 39


Luciatåg


Min värdpappa hade även sitt omtalade pepparkakshusparty igår då vårt pepparkakshus är uppgraderat nu! Här är det nya:

Förbättring/försämring? =)


Och denna omtalade värdpappa kom idag hem med en mycket trevlig överraskning. Han knackade på dörren och satte en stor kartong i mitt rum och sa: Merry Christmas, I leave all the installation to you.
Han hade köpt en TV till mitt rum. Tack! Sen det här med installation.. Jag är van vid att inte ens få öppna kartongerna hemma. Men det gick i alla fall bra och det funkar! Sitter här nu med 900 kanaler och har lite svårt att välja... Just nu är det Ett päron till farsa firar jul. Humor på hög (låg) nivå.


Här har ni skönheten =)


Nej nu ska jag sluta svamla och ta lite mer febernedsättande och gå och lägga mig.

Godnatt!
/K

Feberyra

Är lite småsjuk och inatt har jag drömt massa skumma drömmar. Bland annat drömde jag att jag hjälpte någon att ta ner lite tavlor. Låter ju helt normalt...

När jag vaknade i morse låg min fotoram på golvet och väggen gapade tom. Varför går man alltid i sömnen när man är sjuk? :P Förmodligen har jag nog tagit till lite våld för nu när jag satte upp ramen igen så så är skruvarna helt skeva. Kanonkul.

Jag tror jag går och lägger mig en stund igen..

Ha det bra!
/ K

Tidsfördriv

Min kväll har bestått av: brutna delar, panikomrörning, brännskador, gapskratt, fulhetsskala 1-10 och en jädra massa socker. Allt i sällskap av min överexalterade värdpappa.

Här är resultatet:


Någon som vill gissa var det är för något?



Anledningen till detta spektakel är att min värdpappa har bestämt sig för att ha pepparkakshus-party här på söndag. Han har bjudit in lite folk och alla ska göra sitt eget pepparkakshus och han ska hålla i det hela. Problemet var bara att han aldrig hade gjort ett pepparkakshus. Så au pairen fick ställa upp som instruktör.

Kan också nämna att jag har aldrig sett en människa som är så exalterad för att göra pepparkakshus förut.  Frasen "major construction" används flitigt, (hallå det är bara ett litet pepparkakshus, inte ett jäkla höghus). Han har även handlat allt som ska användas som dekoration. Det gick på ca 50 dollar. Grattis i en påse. Det kommer vara kaos här på söndag så jag håller mig borta då. Får se om huset står kvar när jag kommer tillbaka..


Det var nog allt. Ska ut och skrapa bort lite mer smält socker i köket.

Ha det så bra och så vidare...
/K

Avslappnad söndag

Söndag.. Vi tar dagen lite som det kommer. Började sätta upp lite hyllor på väggarna men så kom någon snubbe som ska organisera garderober så nu sitter jag här och degar istället.

Ikväll ska vi göra pepparkakshus så jag satte mig och gjorde mallar innan. Hoppas det går bra. Pappan här i familjen är väldigt exalterad. Han sa dock att han inte hade lust att dekorera utan vill bara göra "Major construction". Låter som att vi ska bygga ett riktigt hus.. Mamman och jag skakar mest på huvet.

Inatt har St Nikolaus varit här. Något tyskt helgon som kommer och lägger godis och leksaker i barnens stövlar. Tyvärr har jag inga stövlar så jag fick inget.. Glädjer mig med mina två chokladkalendrar istället.

Igår inhandlade jag alla julklappar som ska skickas till Sverige. Nu hoppas jag bara att allt går vägen och att de hinner komma fram i tid. Och att det inte kostar mer än 100 dollar att skicka för då har jag inte råd just nu. Sånt man märker..

Nej nu svamlar jag mest känner jag. Uppdaterar mest för uppdateringens skull. Ska nog kolla på lite Scrubs istället. Funkar alltid!

Ha det så bra och ha en mysig andra advent.

/K

PAKET!

Brevbäraren kom nyss och knackade på dörren med detta:



En chokladkalender var till barnen och MASSA julklappar :D

Allt ligger nu i en fin röd Ikeapåse i garderoben och imorgon ska jag överraska barnen med kalendrarna. Julklapparna ska självklart vänta tills den 24e.

TACK, Mamma, Pappa och Susanne :)

PS. Jag är ganska glad just nu. DS

Julklappar?

Jag behöver hjälp. Vad kan jag köpa och skicka hem till min familj som julklappar? Måste vara något som är lätt att skicka och som är kul att få från USA. Vad ska jag köpa? Jag behöver tips...

/ K

December

Nu har vi trillat in i December och allt vad det innebär. Jag har fått öppna min chokladkalender och jag följer självklart julkalendern via svt.se. Den verkar helt okej i år faktiskt. Har alltid gillar Henrik Ståhl sedan jag sprang ifatt honom på öland för 12 år sedan. Måste leta fram den där autografen någon gång i framtiden. Haha. Tror han skrev nåhonting om att jag borde bli friidrottsstjärna och satsa på sprint. Ja vi vet ju alla hur det gick med den karriären. Men vad gör man inte när man är 6 år och ser en kändis gå förbi, man springer ikapp dem såklart.

Nej, jag känner att jag kom lite på avvägar där. December var det ja... Igår dekorerade jag och Nessa våra pepparkakor och nu idag, inte ens 24 timmar senare är alla slut. Så nu ska vi snart till affären och köpa mer smör så vi kan göra mer deg.


Våra fina pepparkakor

Måste även tipsa om en hemsida som är bra för alla er som inte befinner er i Sverige just nu men saknar lite svenska ätbara grejer. Hemsidan heter http://www.northerner.com och har en del att välja på faktiskt. Det bästa är att frakten på denna sidan inte är dyr alls om man jämför med andra liknanade hemsidor (har gjort lite research, haha ). 75 kr oberoende av hur mycket du köper. Tror jag i alla fall. Beställer du via ICA så betalar du nästan 300 i frakt. I alla fall, den här sidan är ju bra för er som kanske inte har föräldrar som kan skicka stup i ett. Men ibland får man ju cravings och då gäller det att göra något åt det :)


Det här fick jag hem igår från http://www.northerner.com


Nu blir det en runda till affären och i eftermiddag blir det play date med Chrissy. Blir nog en bra dag!

/ K

RSS 2.0