Finfrämmat!

Nu så,

Den 26/4 hade jag sett fram emot länge. Dagen då mamma och Susanne skulle komma. För att springa runt hemma som en yr höna åkte jag och Emilia och tränade body pump innan jag åkte och hämtade sällskapet. Var riktigt härligt att ses igen och vi stod och fånlog alla tre tror jag. Riktigt nice känsla!


På ingång!


De Bourg-kvinnor

Den kvällen åkte vi hem och de två gästerna slockande ganska fort. Mamma var så trött så att hon inte ens kom ihåg att hon hade pratat med min värdpappa innan hon gick och la sig.

Morgonen därpå bestämde vi oss för att åka på lite sightseeing i Saratoga och kolla på alla grymma hus. Dagens guide fick bli Johanna. Jag har tyvärr inga bilder alls från detta men jag tror ni överlever. Vi hann även med en liten runda i fina Los Gatos och sen blev det lunchbuffé på Whole Foods. Efter detta ville den hurtiga delen av De Bourg ut och springa så den mindre hurtiga stannade hemma och tog det lugnt. Ni får själva gissa vem som är vem.


Godisbutiken i Los Gatos där de alltid visar Kalle & Chokladfabriken.

Resten av veckan jobbade jag om jag inte minns fel men vi hade det trevligt ändå. Vi hann med två vandringar i Rancho San Antonio en lite mindre lång, och en jättelång. Rancho måste man nästan uppleva när man är här, det är så fint!


Jag och Susanne vandrar


Uppe på toppen! Lagom svettiga...

Första helgen de var här åkte vi in till San Francisco för att vara äkta turister. Vi hann med Golden Gate Bridge (4 varv fram och tillbaka, men vem är förvånad?), Market Street, Union Square, China Town, Little Italy, Fisherman's Wharf och allt annat som man ska se när man turistar. Vi lyckades även köra typ 8 varv runt kvarteret där vi bodde innan vi fattade var bilen skulle ta vägen. Inte fasen är vi vana vid att det kommer ut någon som packar ut alla väskor och bilen samt kör iväg och parkerar bilen åt dig. Men vi sa inte emot.


Tripp, trapp, trull..


Mindre lyckad hoppbild..


Lite bättre..


GGB


GGB


Turistande..


Union Square


Mamma & Susanne provade på Cheesecake Factory (Jag låg och sov)

På söndagen åkte vi till California's Academy of Sciences vilket var riktigt häftigt. Mycket att titta på och ett alldeles lagom sätt att spendera en söndag på.


Albinokrokodil på Academy of sciences.

Det var väl SF i det stora hela.. När vi kom hem igen på söndagkvällen åkte vi till Chili's för att äta middag med Mickis och Emilia. Resten kunde tyvärr inte komma. Men det var trevligt i alla fall och jag tror inte det finns någon som inte gillar chili's. Dock gillar jag det inte lika mycket nu sen min värdmamma visade mig hur mycket kalorier det är i min favvorätt där. Äter nog något annat nästa gång..

På måndagen åkte vi till Great Mall och spenderade lite pengar. Investerade i en del löparkläder och det har faktiskt hjälpt. Löpning i bergen minst 3 ggr i veckan nu. Tjoho! Även de andra damerna fyndade lite.

På tisdagen stod road trip på schemat och vi gick upp hyffsat tidigt för att börja köra ner mot Los Angeles. Tog den tråkiga vägen ner för att spara tid så vi kom fram på eftermiddagen. Hittade till vårt hotel Ramada som låg alldeles perfekt. Vi fräshade till oss lite och åkte sedan till The Grove för middag och lite fönstershoppning (+ vanlig shoppning också). The Grove var himla mysigt att bara gå och strosa på. Dock var jag riktigt trött efter att kört så vi åkte tillbaka till hotellet ganska tidigt.


Äkta svensk fikapaus,  nästan..


Hotel Ramada

På onsdagen hade vi Universal Studios i sikte och vädret för det kunde inte ha varit bättre. Vi hann med det mesta och vi hade en riktigt bra dag förutom lite skoskav. Susanne träffade sin kompis från Branäs och jag träffade på två hallänningar. Här är svenskar överallt! Jag fick även med Susanne upp i The Jurassic Ride efter lite övertalning där jag eventuellt sa att den var inte alls lika "hemsk" som flumride. Hehe. Jaja, hon överlevde i alla fall. Drog sedan med mamma i The Mummy Ride och oj så kul hon hade. Tycker dock att Universal kan ha lite fler karuseller faktiskt.


Vid ingången till Universal Studios


Mamma och jag vid The Studio Tour..


Bikini Bottom!

Efter Universal Studios åkte vi till hotellet för lite skobyten och likande och sedan styrde vi mot Santa Monica där vi åt middag. Det hade nog varit lättare att uppskatta Santa Monica om det inte hade varit så fruktansvärt kallt. Men vi klagade inte. Maten var god och det var fint där. Allt som behövs!

På torsdagen tänkte vi leka äkta turister på Hollywood Boulevard och vi började det hela med en guidad tur bland massa kändisars hem. Tog samma som Mickis och jag tog när vi var där i januari. Vem kan motstå leopardsäten? Turen var i alla fall bra även om mamma och jag lyckades få väldigt fina shortsbrännor. Min är fortfarande inte borta så jag måste verkligen till stranden nu snart. När vi kom tillbaka från Beverly Hills gick vi och strosade lite och åt lunch.


Hollywoodskylten är långt där bakom..

På eftermiddagen åkte vi till Redondo Beach där Susanne ville se lite saker från The OC och där vi ville få lite mat i oss. Mamma bestämde sig även för att bada fötterna i Stilla Havet och jag tror att hon kan ha hjälpt till lite med med att rensa upp efter något oljeutsläpp. Hennes fötter var helt svarta när hon kom upp och det gick inte bort. Ganska komiskt! Middagen blev på Cheesecake Factory och där firade vi även Susannes födelsedag med sång och cheesecake.


Redondo Beach Pier eller något sånt..


Mor min badar..


Syster min hoppar..


Födelsedag!

På fredagen åkte vi först mot Camarillo Outlets där vi fyndade lite till. När vi kände att vi inte behövde shoppa mer åkte vid först till Ventura Harbor för lunch och sedan letade vi upp kustvägen och började köra mot Pismo Beach där vi tänte spendera natten.


Ventura Harbor


Så här ser det ut när man kör Hwy 1. Slingriga vägar i bergen som går precis vid havet. Det går inte fort men det är helt klart värt det.

Vi stannade på vägen på ett ställe där det finns massa sjöelefanter. Ganska häftigt. Stället var även invaderat av ekorrar som var läskigt tama.







Vi hittade sedan fram till Pismo Beach där vi åt och sov. På lördagsmorgonen fortsatte vi köra och när man inte har någon tid att passa så kan man stanna när man vill. Vi stannade bland annat i Carmel och på ett annat ställe som jag inte kommer ihåg namnet på.


Utsikt från motellet i Pismo Beach.


Mamma försöker sig på en hoppbild.. =)

På söndagen åkte vi till ett shoppingcenter här och gick och tog det lungt bara. Susanne och jag gick på bio och kollade på Date Night. Himla rolig film. Mamma fick lite extrashoppingtid då hon inte trodde hon skulle fatta vad de sa. Men klara sig på engelska i två veckor kunde hon ;)

På måndagen gick vi upp alldeles för tidigt för att köra till flygplatsen. Det var inte jobbigt alls att säga hejdå faktiskt men det kan ju vara för att nu är det inte så länge tills jag kommer hem. Och vi hade precis fått umgås i två veckor. Det var ett bra hejdå faktiskt och det är jag glad för!

Vi hade två riktigt bra veckor och det är kul att få visa dem mitt liv här. Sen var det lite tråkigt att pappa inte var med men vi får väl åka till USA en annan gång.

Nu ska jag ta tag i min lördag och göra mig iordning för Great America med Mickis.

Ha det fint!
/K


Groda

Idag hade en av "mina" ungar play date. I bilen hem börjar vi prata om skolan och de undrar varför jag inte går i skolan längre.

Jag: I graduated last year.
"Min" unge: What's graduated?
Kompisen: Graduated is when you get braces.

Haha ibland så får de allt till det =)


Toys!

Har fått hem lite nya leksaker, två gåvor och en sak som jag unnade mig själv. Och innan ni nu börjar dömma, JA, jag är barnslig. Ja, jag gillar video games. Så, då har vi rätt ut det...

Det här är i alla fall vad som har tillkommit bland mina ägodelar:


Ett Nintendo DS (gåva från mig själv), En bok "The paperbag princess" (gåva från min värdmamma som tyckte att det här var en av de bästa barnböcker hon någonsin läst) & en Ipod touch (gåva från mamma).

Så nu har jag kommit fram till en viktig slutsats/fråga. Varför köper man aldrig leksaker till sig själv eller andra vuxna längre? Det är ju riktigt roligt. Dock får jag hålla i mig själv nu för att inte gå lös på Ebay och köpa alla tillbehör till både DS och Ipod. Men det ska nog gå bra.

Ipoden har i alla fall fått ett fodral för att minska risken för repor.


Grönt är skönt! Det matchar även mitt laptop väldigt fint =)


Och så var det ju det här med uppdateringen från tiden med mamma och Susanne. Den kommer snart. Jag lovar. Jag ska bara verkligen känna för att göra det så det blir bra.

Nej det var nog allt för nu.

Ha det fint!
/K

Tuesday

Ja, jag vet. Jag ska blogga. Jag ska bara hitta inspirationen först. Men det kommer. Jag lovar. Håll ut! Ska skriva om allt jag gjorde med familjen när de var här. Snart snart...

RSS 2.0