Island Land

Imorgon blir det Öland för hela slanten och vi stannar till torsdag! Under tiden hinner förmodligen både mitt visum komma och då är verkligen allt klart inför USA. Ja, förutom packningen då men det får bli ett senare bekymmer. Har i alla fall kommit fram till att jag kommer behöva 2 väskor + handbagage med tanke på hur mycket plats och vikt bara presenterna tog. Jag måste verkligen lära mig att behärska mig när det gäller att köpa presenter!

Annars då? Var och köpte en till reseadapter idag så att jag kan göra flera saker samtidigt (kanske datorn och ladda kameran eller liknande). Och idag är det exakt två veckor tills jag åker. Vid den här tiden om två veckor är jag i New York, på St Johns University, omringar av massa andra au pairer. Hoppas två veckor går snabbt för nu är jag riktigt sugen på att komma iväg!

Nej, tillbaks till förberedelserna inför imorgon.

/ K

Katt i tratt

Just nu går det runt en katt in tratt här hemma. Går in i väggar, skvätter sand och är allmänt klumpig. Stackarn. Igår lyckades han klämma sig ut genom ett fönster och var ute på äventyr ett tag, iklädd tratt. Nej katter ska inte hållas inne för länge och särskilt inte vår katt. 





/ K & B

Visum fixat!

I torsdags bar det av emot Sthlm för att fixa visum och grejer. Hade tur med biljetterna och jag fick åka första klass hela vägen upp. Inte visste jag att man blev bjuden på fika bara för att man åker första klass =) Väl frammme i Sthlm kom jag på att jag inte har någon aning om var Centralstationen ligger i Sthlm, jag vet alltså inte vart jag är när jag går av. Tänkte att jag går väl in på Pressbyrån och köper en karta. Väl där inne ser jag att kartan kostar 95 kr och det är mer än vad jag tänker betala för en papperslapp! Så det var bara att följa strömmen och tillstut var jag utanför Åhlens City och därifrån gick det bra.
Hittade världens sötaste Sverige-tröjor till barnen som jag bara var tvungen att köpa. Annars blev det inte så mycket gjort i Sthlm city den dagen. Mina personliga chaufförer kom och hämtade mig och körde hem mig till dem.

Väl på kvällen tänkte jag att det är lika bra att gå igenom min checklista för morgondagen igen, även om jag vet att jag har allting med mig. Men tydligen så hade jag inte allt med så det var bara att köra ut en runda i Haninge för att skaffa ett kuvert med porto för 62 kr. Hon i kassan kollade lite konstigt på mig och undrade varför jag skulle ha just 62 kronor porto. Det går ju inte ens jämt ut. Haha, stackarn.

Hem och sova och sen upp vid femtiden för att vara vid ambassaden kl 0700. Hela tiden har jag fått höra hur lång kö det alltid är utanför och att man bör vara där ca en timme innan man har tid ( jag hade tid kl 0800). När jag väl kommer dit och förväntar mig en lång kö så tror jag först att jag har kommit fel. Vid ambassaden står två ensamma tjejer och det var allt. Så där stod vi nu, en timme innan mötet i en kö som knappt existerar. Vi hann i alla fall prata mycket om allt som två (blivande) au pairer kan prata om. Efter ett tag slöt fler upp och strax innan åtta var vi nog 30 personer i kön. Sen var det bara att gå in, nästan.

För er som inte har varit på amerikanska ambassaden så kan jag berätta att de har lika hög, om inte högre, säkerhet som en flygplats. Först stod det nån liten tomte i ingången som skulle se till att alla hade rätt papper med sig. Om någon hade glömt något papper så var det bara att åka hem igen. Jag hade som tur väl med mig allt (efter gårdagens kvällsrunda) och jag kom in. Väl där inne skulle väskan inspekteras och jag skulle gå igenom en metaldetektor. Både jag och väskan tjöt och fick rött ljus, så klart vad annars när det handlar om mig. Efter några om och men fick jag i alla fall komma igenom.

Så var det dags för den omtalade intervjun som jag tror alla var lite nervös för. Men helt i onödan. Det var den mesigaste intervju jag någonsin kunde föreställa mig. Första frågan var vart jag skulle bo. Andra var om jag kunde köra bil. Tredje var om jag tyckte det var lättast att köra automat eller växlad. Sen sa den lilla gubben i luckan: Trevlig resa, och se var det över. Detta hade jag alltså åkt 50 mil för. Känns ju meningsfullt.

Efter ambassaden blev det först solning och snack på bryggan mitt emot EF för att sen gå på ett kort möte hos EF. Vi var en grupp tjejer som höll ihop och för att känna oss riktigt amerikanska kunde vi ju inte göra mycket annat än att äta lunch på McDonalds. Det gäller att börja samla på sig fett redan nu så man inte får en chock i USA :) En runda på stan senare satt jag återigen på tåget och var på väg hem.

Idag har jag slagit in nästan alla paket och lagt ner i resväskan. Kom på att jag nog egentligen inte tänkt på hur mycket plats bara paketen tar. Får verkligen minimera resten av packningen och köpa kläder där istället. Det löser sig nog.



Nu blir till att gå ut i solen och glassa lite!

/ K

Flygbiljetter!

Äntligen har de kommit. Måndagen den 13/7 lyfter jag från Kastrup kl 1400. Och på måndag är det bara tre veckor kvar!!

Idag åkte stora resväskan ner från vinden så att jag kan börja planera lite. Frågan är bara ifall jag får ha en eller två väskor. Får jag bara ha en så kommer det bli jäkligt tight med plats! Hoppas på att få ha 2 väskor á la 23 kg. Har även fått schemat för dagarna i New York och det är verkligen späckat schema varje dag. Lektioner mellan 08 - 20 är det som gäller. Men vi kommer även få några timmar på näst sista dagen då vi får upptäcka New York lite! :)

Annars då? Ska ut och campa dagen efter att jag kommer hem till min värdfamilj. Mamman skrev att de skulle åka " a bunch of friends". Jaha, kanske 2 familjer då tänkte jag. Men nej, 51 personer blir det på campingrundan. Här verkar det vara stora kompisgäng som gäller =) Ska bli riktigt kul även om jag kommer vara trött efter resan. Men det är väl bara att vänja sig antar jag. Sen när vi kommer hem från campingen så blir det till att vara i Los Altos en vecka för att sedan åka vidare mot Michigan och Detroit för att träffa värdmammans familj. Kommer också bli kul! Det är mycket på gång nu och tiden bara rusar fram!

Ja just det, jag har ju tagit studenten också. Känns som att det var jättelängesen nu men det är bara lite mer än en vecka sedan. I lördags blev det studentkalas här hemma och det hela blev mycket lyckat. Men med familjen De Bourg/Ahlm och alla fina vänner så kan det inte bli mycket annat än så. Fick massa fina presenter, bland annat Twilight serien på engelska. Det är ganska svårt att slita sig från de böckerna kan jag lova så första är redan utläst och nu kämpar jag för att inte slänga mig på andra boken alldeles för snabbt. Tanken var ju att jag skulle ha dem att läsa på flyget till USA. Vi får väl se hur det blir med det!




Galären på ingång!


På fredag blir det intervju på Amerikanska Ambassaden i Huvudstaden. Dit kommer även den andra svenska tjejen som ska bo i samma område som jag. Kanon att träffas innan vi åker! :)

/ Kajsa

RSS 2.0