Det här med att tanka bilen..

Det är verkligen inte något för mig. Första gången jag skulle tanka efter att jag tagit körkort var tillsammans med Maria. Jag tror vi var på tre bensinmackar innan vi fick ihop det. Sen gick det nog ganska bra.

Igår skulle jag då tanka igen. Ställer mig bredvid bensintanken och kommer på att jag inte vet vilken sida tanklocket sitter på. Sticker ut huvudet genom dörren och upptäcker att jag har valt rätt sida. Så det börjar ju bra. Problemet här var bara att jag stod ca 1,5 meter ifrån tankstationen och slangen skulle förmodligen inte räcka. Jag backar och trixar lite och sen står jag perfekt. Går och betalar med kortet och sen är det bara att börja tanka. Nästan. Först måste jag komma på hur jag öppnar tanklocket. Hittar en spak som ser bra ut. Tyvärr gick den till motorhuven som hoppar upp så fint. En man på andra sidan macken vänder på sig och skrockar lite. Kul för honom. Tar tag i nästa spak som visar sig vara till ryggstödet på stolen. Får sätta mig i bilen och justera det igen. Sen hittar jag rätt spak. Öppnar tanklocket och börjar tanka. Det går bra. När jag sedan ska köra iväg kommer jag på att motorhuven fortfarande är öppen. Tänker att det är bara att ta tag i den och få lite kraft så jag kan stänga igen den. Problemet är bara att inte kan öppna den mer än den cirka decimetern som är öppen. Något tar emot. Jag känner med handen under kanten på huven men hittar ingen spärr. Funderar på om det är dåligt att köra med motorhuven halvt öppen. Jag kommer fram till att det nog inte är så bra. Så jag får ta i från tårna och efter några försök lyckas jag faktsikt stänga den. Det tog ca en kvart att tanka. Bra, Kajsa.


Förövrigt så jag har kommit på hur mycket jag gillar packlistor. Alla som känner mig vet att jag är rätt så nördig och jag gör inget undantag här. Allt som ska med SKA stå på listan. Jag skulle inte kunna packa utan en lista tror jag. Skulle glömma hälften. I alla fall, nästa söndag blir det Trysil! Har dock kommit på en ganska jobbig sak. Vi åker 06:45 på morgonen. Och för er som har koll så vet ni att det blir sommartid natten mellan lördag och söndag. Alltså kommer vi egentligen åka kl 05:45 om man skulle fortsatt på tiden från lördagen. Jag är knappt människa så dags.

Vart är världen på väg?

Såg en sjuk sak igår när jag väntade på bussen. Utanför huset där jag väntade satt tre pojkar på en bänk. De var väl 9-10 år ungefär och såg ut som vilka pojkar som helst. För utom att den ena tog upp en cigarett och började röka. När han verkade nöjd skickade han vidare den till den andra pojken. När han var klar skickades den vidare till den tredje pojken som verkade bli sur för att det var så lite kvar. Hur i helsike kan något sånt här få hända?

Fråga 1: Hur får en nioåring tag i en cigarett? Förmodligen har han väl rotat bland sina föräldrars saker och hittat den. Då kanske föräldrarna borde tänka på att inte ha cigaretter liggande åtkomliga för sina barn.

Fråga 2: Ingen fråga egentligen utan mer en tanke. Alla tre verkade vana vid att röka och dra halsbloss. Hur kan en nio åring ens få tillfälle att lära sig att röka? Det ska inte vara så!

Fråga 3: Varför är alla i Sverige (inklusive jag) så jävla reserverade så att ingen vågar gå fram och säga till pojkarna vad man tycker? Berätta för dem hur sjukt det är att röka och att de (och deras föräldrar) borde ha lite mer hyffs i sig.

Jag blev i alla fall väldigt arg och ledsen. Hur många andra nioåringar finns det i Sverige som röker egentligen? Inte så många hoppas jag inte!


Nu till lite roligare saker som jag har att se fram emot:

29/3 Trysil och skidresa med underbara Galären! Kan inte gå fel. I så fall matlagningen. EN spis till 22 hungriga personer verkar inte så genomtänkt. Dock finns det 4 badrum.

V 15 Påsklov. SKÖNT!

25/5 Barcelona med internationell. Kommer bli grymt! Ska jobba ihop lite pengar nu bara.

3/6 Bal med Jesper. Kan inte gå fel.

10/6 Studenten! Tjihoo!

13/7 USA och New York

17/7 California!!

Jag gillar utsikten för resten av året!

Joddeladitikihoo

Som Håkan, Sunes bror, hade sagt!

Familjen har valt mig som deras au pair!! Jag kommer flyga till New York den 6:e Juli och sedan bo i Los Altos CA i ett år!! Great! :)

Hur ska jag kunna sova nu??

Har lust att springa en mil. Eller två. Borde sova.

Smärta

Jag var hos tandläkaren nyss för att göra en lagning. Är man född med min kvalité på tänder så är man rätt van vid lagningar vid 18 års ålder. Man är också van vid att ta bedövningssprutan. Problemet denna gången var bara att bedövningen inte verkade där den skulle. Jag kände alltså när de borrade i min tand och det är ingen skön känsla kan jag lova. Så tandläkaren sprutade in lite mer bedövning i käften på mig. Men inte fasen hjälpte det. Inte mycket i alla fall. Smärtan blev lite lättare att uthärda men det var inte skönt direkt. Usch och fy.

Tanden blev lagad i alla fall och nu sitter jag här med dubbel dos bedövning och är som vanligt förundrad över hur häftigt det är att inte ha någon känsel. Jag kom på innan att om man skulle vilja pierca sig i läppen eller tungan så är det ju perfekt att göra det efter att man har varit hos tandläkaren och fått bedövning. Alltså borde det ultimata vara en mottagning som kombinerar tandvård och kroppssmyckning. Någon som vill arbeta vidare på den idén?


Ett ja

Jag är just nu galet nervös och vet inte var jag ska ta vägen. Jag skickade ett mail till familjen nyss om att jag gärna tackar ja till matchningen. De har inte svarat än och jag funderar starkt på om de tycker jag är knäpp som redan har bestämt mig. De kanske vill ringa 20 gånger till först eller maila tusen gånger. Hela matchingsprocessen har gjort mig helt uppspelt. Än så länge har jag ju pratat tre gånger i telefon med amerikanska hostparents och inte någon av gångerna har jag kunnat sitta still. Jag hoppar upp och ner och går runt i hela huset. Hoppas inte det hörs genom telefonen och ger ett nervöst intryck av mig.

Om inte familjen svarar innan jag går och lägger mig så kommer jag absolut inte kunna sova.

What to do?

En annan sak, jag skulle varit barnvakt imorgon åt "mitt" äldsta barn imorgon men han har feber. Jag har också haft feber idag. Förra gången han var sjuk så var jag också sjuk. Vi kanske fungerar ungefär som ET och Elliot. Some sort of connection.

Nog av mina djupa tankar,
Buenas noches!

Changeling

Har precis kollat på filmen Changeling och suttit och lipat som ett barn. Grymt bra film men väldigt, väldigt sorglig. Men jag rekommenderar den absolut. Använd vattenfast mascara bara om ni ska se den bland folk.

Kunde även ha varit på fest ikväll om jag hade velat men ansvarsfull som jag är så stannade jag hemma eftersom jag ska jobba imorgon. Vuxenpoäng på det?

 Nu blir det till att sova. Ska bara kolla mailen sisådär 30 gånger till, vilket har blivit en vana nu i au pair världen. Så här otålig brukar jag inte vara men när det gäller just mitt au pair år vill jag att saker ska hända på en gång!

Natti natti!

Vårjacka; check!

Hittade en snygg jacka idag som fick följa med mig hem. Känns mycket bra =)

Hittade förresten ett fint youtube klipp om vad jag bör förvänta mig borta i staterna. Haha. Jag hoppas inte det inte riktigt är såhär för då blir jag mörkrädd. Och om det är så, så lovar jag att sprida ALL min kunskap vidare till jänkarna.

 


Pratade i alla fall med familjen igår och det verkar kanon. Det var hur lätt som helst att prata med mamma Amerika och i helgen ska jag även prata med pappa Amerika. Jag håller också på att maila med deras nuvarande au pair som är finsk och trivs som fisken i vattnet! Lutar än så länge rätt mycket åt att jag kommer hamna i denna familjen. Bara de tycker likadant.

Ikväll blir det slappkväll och imorgon blir det jobb på Plantan. Kom och köp blommor av mig då!

Habegär

Jag sitter här och försöker hålla mig vaken för att jag lovade att om familjen ville ringa ikväll så kunde de ringa fram till kl 24. Så det är bara att hålla sig vaken!

När jag sitter såhär och tvingar mig själv till något så brukar jag fundera över saker som jag skulle vilja ha.

Jag vill ha:
Moringa bodybutter och duschkräm från The Body Shop
OBH Nordica Vågtång 5838 Artist
En ny mp3 spelare. Gärna Ipod touch
Paris Hiltons parfym Hieress
En snygg kropp till studenten
Vårväder
En vårjacka eller bidrag till en
En fin bikini
En bra värdfamilj i USA
Fint långt hår (ej extensions)

Listan skulle kunna bli mycket längre men jag fick nyss mail av mamman i familjen där det stod att de skulle ringa imorgon istället. Så nu blir det sömn! Lycka till till mig imorgon!

Jesus Christ Hallelujha

Fick ett mail idag av en okänd herre. i NEED YOUR SERVICE FOR MY SON AS NANNY/AUPAIR‏. Så stod det , haha. Sen började mailet såhär: Greeting to you aupair in the name of our lord Jesus Christ our saviour!

Haha, här brast det för mig och jag satt och skrockade för mig själv. Vad är detta för människa och hur har han fått tag i min mail?? Sen stod det också i mailet att jag skulle få en månadslön på 5000 pund. Alltså över 50 000 i månaden. Jo tjena, det här låter ju som en seriös människa. Mailet är nu raderat.

Jag har också fått ett mail från Cultural Care om en ny matchning. En familj i Los Altos i Kalifornien. De ska ringa någon dag så får vi se hur det blir =) Det verkar bra i alla fall.

Återkommer med mer info om den familjen efter att jag har pratat med dem..

/ The au pair from heaven...

RSS 2.0