Siri & Olivia

I fredags efter jobbet körde jag och hämtade upp Siri och Olivia vid tåget. Det kändes så konstigt att se någon hemifrån där. Konstigt på ett bra sätt så klart. Det var liksom bara svårt att fatta att de befann sig i lilla Sunnyvale. Fredagskvällen spenderade vi här hemma med middag med min värdfamilj, köpte helt fel drink på ett ställe (skulle prova något som min värdmamma tipsat om men köpte helt fel så klart) och sen satt vi bara hemma här och pratade och kollade lite på Friends. Och åt massa godis. De hade med sig ca 2 kg till mig. Haha helt sjukt, har aldrig sett så mycket godis i samma påse. Tack i alla fall, det ska nog räcka ett tag =)

På lördagen gick vi upp tidigt (vissa vaknade tidigare än andra pga tidsskillnaden) och sedan tog vi bilen ner mot Santa Cruz. Egentligen hade vi nog inte tänkt ligga och steka men det var precis vad vi gjorde. Spelade även lite volleyboll och gick in och testade lyckan på lite olika spel i spelhallen. Jag hade varit duktig och smörjt in axlarna eftersom jag ofta bränner mig där. Dock var det enda stället jag smörjde in på tyvärr. Så just nu har baksidan på låren och nedre delen av ryggen en härlig färg av kokt kräfta ungefär. Men jag har väl lärt mig något till nästa gång.. Vi var i Santa fram till eftermiddagen och sedan åkte vi hemåt men hamnade i Los Altos Hills där vi körde runt och spanade på fina hus. Finns helt sjuka hus där uppe.


Jag och Siri


Olivia steker


På kvällen blev det middag på Chili's (ovanligt) och sedan var det tre trötta tjejer som däckade här i mitt rum.

Igår blev det också tidigt uppstigning och efter en härlig frukost bar det av mot Great America. Det kan nog vara ett av de bästa nöjesfälten någonsin även om jag inte har så många att jämföra med. Nu när jag äntligen har lärt mig att åka alla läskiga berg-och dalbanor utan att blunda så finns det inte mycket mer att önska. Vi hade även galen tur med vädret och det blev verkligen en riktigt rolig dag. Känns ganska bra att ha köpt säsongskort där också och vi kommer nog åka dit massa gånger i sommar.





Johanna, jag och Evelina


Linda och jag provade på någon grej där man skulle klättra upp på en stege och trycka på en knapp. Lät skitlöjligt. Jättelätt ju. Det gick sådär...

Ska försöka ta fler bilder på Great America nästa gång. Allt där är galet roligt! Ni som ska komma och hälsa på måste definitivt dit. Kanske inte ni, mamma och Susanne. Det är ju liksom onödigt att betala när man sen inte vågar åka något ;)

Idag steg vi upp ännu tidigare eftersom jag skulle lämna mina småtjejer (inte Siri och Olivia) på skolan. Sedan åkte vi till IHOP och åt äkta amerikansk fetefrukost bestående av Pannkakor, ägg, potatis och bacon. Lagom mätta och lite smått illamående åkte vi sedan till Great Mall (allt i amerika är great..). Hade som plan att spara pengar och för en gångs skull gick det riktigt bra. Fick till och med två armband gratis pga förvirrad kassörska. Siri och Olivia shoppade massa fint och precis som alla andra blev de helt saliga av dofterna inne på Victoria's Secret.Trots en mindre hjärnskakning (inte för min del, stackars Olivia slog i huvet riktigt illa) så var det en riktigt bra dag. Tror allt blir bra när man träffar folk som man saknat och inte sett på länge.

Nu i eftermiddags körde jag de ner till tåget och jag kan väl erkänna att det var lite blött i ögat på vägen hem. Det var i vilket fall helt underbart att träffa dem och nu längtar jag nästan ännu mer tills mamma och Susanne kommer hit. Idag är det 28 dagar kvar.

Nej, nu blir det nog en film eller något. Och så kanske lite godis på det ;)

Ha det så bra!
/K


Road kill, caught on tape

Alla djur verkar ha blivit tokiga här ikväll. Jag var iväg med Mickis och spelade lite volleyboll och fotboll för att sedan avsluta med Starbucks. På vägen hem så ser vi först något som liknar en katt, men visar sig vara en tvättbjörn, bli brutalt påkörd av bilen framför oss. Dock verkade de i bilen godhjärtade för de stannade och tog hand om vad som hade hänt. Ett par hundra meter längre fram dyker det upp två rådjur som levde väldigt farligt. Tur för dem att jag är sån mes när jag kör bil. Åker i alla fall och släpper av Mickis och när jag sedan kör tillbaka så står rådjuren kvar, ännu längre ut i vägen. Puckon. Dock kom ju alla djurens beskyddare, Kajsa, och tutade och hade sig så att de ej så smarta djuren skulle fatta att man springer in i skogen när det kommer en bil. Mission completed. Forsätter i alla fall att köra och när jag kommer upp på motorvägen och har kört ett tag så ser jag en blodpöl mitt i vägen, en stor en. Följer blodet och ute i kanten ligger ett jäkla lejon. Ett stort jäkla muskelpaket som inte kan ha låtit olycksbilen åka där ifrån helt obemärkt. Dock dog ju lejonet så det kanske blev en 50/50 mellan honom och bilen.

Det sjuka med det här är att jag har aldrig under mina 8 månader här sett ett enda djur på vägen. Och så helt plötsligt dyker alla upp på en gång. Mark sa nånting om jordens undergång..


Såna här smyger runt här i buskarna..

Hur som helst... Imorgon kommer Siri och Olivia att landa i SF och det känns så skönt att ha någon hemifrån så nära sig. På fredag ska de komma hit och äta middag och sedan sova här. På lördag blir det Santa Cruz och därför kände jag idag att jag behövde en volleyboll, där av volleybollspelandet med Mickis. Får se vad vi hittar på mer nere i Santa Cruz men volleyboll ska vi fasen spela. Kan konstatera att i alla fall jag och Mickis behöver lite träning. Sen blir det en övernattning till här i Sunnyvale och på söndag intar vi Great America för att åka galna bergochdalbanor. Det kommer bli en galet bra helg och det ska bli så kul att få träffa lite kompisar som man har känt lite längre än ett par månader (inte för att det är något fel på er, ni är bäst, men som ni vet så är det ju faktiskt så att man saknar folket hemifrån :) )


Wilson följer med till Santa cruz på lördag!

Imorgon jobbar jag heldag, vilket är lite ovanligt, hehe. Det är nästan pinsamt ibland att berätta hur lite jag jobbar. Kan lägga upp mitt schema någon gång. Och nu blir det ännu mer ledigt för nu har lilltösen, 2,5 år gammal, börjat preeschool så jag är barnlös fram till kl 13 varje dag. Helt okej =)

Natti Natti!
/ K

Godmorgon, fredag

Hej!

St Patricks Day i onsdags blev trevligt. Inget jättespeciellt kanske men det är alltid kul att träffa massa folk och äta god mat. Skulle väl inte säga att min värdfamilj går in jätteseriöst för att fira utan de gör det nog snarare för maten och spriten. Men jag klagar inte =)

Igår bestämde jag mig för att gå lös i garaget och försöka hitta den sedan långt tillbaka försvunna barnvagnen så att man faktiskt kan ut och njuta av det fina vädret och samtidigt få lite träning. Hittade åbäket och N hoppade glatt upp i vagnen och så bar det av. Fick höra av min värdmamma att hennes barn ALDRIG somnar i vagnen. Jo tjena, efter en kvart hade jag ingen att prata med längre och det höll i sig tills vi kom hem. Ska försöka ha det som tradition nu, att ut och gå ca 2 timmar varje dag med tjejen. Kan bli en bra vana!

Igårkväll skulle jag egentigen åkt till Barrone med tjejerna men kroppen höll inte riktigt med och hjärnan höll på att somna. Gav mig ut och sprang i tron att man blir ju faktiskt piggare av det. Tyvärr stämde inte det denna gången och jag däckade nästan direkt när jag kom hem igen. Så nu får jag försöka uppdatera mig idag istället om vad som bestämdes inför helgen.

På lördag blir det i alla fall lite extrajobb. Ska sitta barnvakt åt några vänner till värdfamiljen. Kan dela med mig av hur sjukt bra betalt det är att sitta barnvakt här. Som au pair får jag 200 dollar i veckan. Det är ca 4,4 dollar i timmen. När jag nu sitter barnvakt åt värdfamiljens kompisar får jag 20 dollar i timmen. Det är egentligen jäkligt dåligt betalt att vara au pair och det är en himla tur att vi inte behöver betala hyra och mat. Det jag tjänar i helgen ska i alla fall sparas till när mamma och Susanne kommer hit, vilket är ganska snart :) Har börjat knåpa på lite planer och det blir nog i alla fall ett besök nere i LA.

Nu ska jag ta tag i dagen här. Tänkte att jag och N åker till Rancho San Antonio och går ut och går där. Där finns lite mer backar än här och det känns ju alltid bra.

Ha det fint!
/ K

Crash Boom Bang

Som Mia påpekade idag så är det ju fakitiskt en månad sen jag skrev senast. Frågan är om jag ska försöka skylla på något eller om jag helt enkelt inte har haft lust.. Något som dock har gjort det lite svårare att blogga är att min dator kraschade i slutet av februari. Den bestämde sig för att det fick vara nog tror jag. Så nu sitter jag istället här, vid min nya knallgröna skönhet från Sony Vaio och nu, ett par veckor efter kraschen så kan jag nästan vilja tacka det gamla skrället för att det la av. Jag fick ju en bra anledning till att köpa en ny och fin. Så här ser den ut:

Så vad har hänt sedan jag bloggade sist? Tar det i punktform tror jag, det blir lättast.

-          Vi var i Lake Tahoe. Jag, Johanna och Emilia drog iväg i Landrovern och stannade över en helg i en ”stuga” där uppe. Dock tror jag inte att något där kan kallas stuga. Alla hur där är mer eller mindre mini-mansions. Vi fick låna hus av en släkting till värdfamilj och jag har aldrig sett något liknande. Fyra meter i tak, vardagsrum och kök lika stort som en tennisplan ungefär och allt såg bara väldigt lyxigt ut. Vi hade i alla fall en kalasbra helg däruppe och höjdpunkten blev att vi faktiskt fick åka skidor en hel dag. Det måste man göra minst en gång varje år tycker jag. Nu blir nästa steg att se ifall vi kan ha huset en helg på sommaren också. Det hade varit riktigt nice.

Vår lilla stuga..

Vardagsrum..

I huset fanns fyra sovrum med sammanlagt 8 sängplatser. Det är klart man sover på golvet..

Åt lunch vid svenska flaggan..

Back to the 90's ungefär. Fick låna min värdmammas mycket heta skidjacka..

Resesällskapet framför själva sjön

 

Det var Tahoe det...

 

Kan inte komma på något annat speciellt som vi har gjort faktiskt. Det har kommit hit lite fler svenskor vilket är väldigt trevligt. I helgen hann de gamla och de nya svennarna med både amerikansk frukost, shopping, sleep over och parkhäng med solning inne i Golden Gate Park. Det är nämligen så att våren har bestämt sig för att komma hit. Och med Kalifornsk (?) vår menar jag svensk sommar. Igår tror jag att det var 22 grader eller något sånt. Helt okej för den 15 mars ; )

Svennar (svennor?) framför Golden Gate. Världens bästa brudar!

 

Imorgon är det St Patricks Day vilket ska firas med brakfest här. Runt 40 pers kommer till vårt lilla hus och jag antar att alla kommer ha på sig något grönt. Blir nog himla trevligt och kul att uppleva. Såg precis att Siri har skrivit på FB att de firar idag. Så himla konstigt att Australien ligger ett helt dygn framför oss i tiden. Jag får inte ihop det.

 

Nu ikväll jobbar jag fast det är ganska lugnt. Barnen har gått och lagt sig. Min värdmamma sa till mig att ställa fram klockan en halvtimme så att barnen skulle tro att det var läggdags då. Haha. Alla har då sina metoder för ge barnen lite extra sömn när de behöver det. Men jag klagar inte. Kvalitetstid vid datorn är alltid trevligt faktsikt. Särskilt när jag har fått massa bra filmer av Johanna. Ikväll ska jag kolla färdigt på Batman Begins och sen blir det evetuellt The Dark Knight. Lite glass på det också kanske.

 

Så, nu har jag ÄNTLIGEN uppdaterat. Håll till godo!

/ Kajsa

 

 


RSS 2.0