090726

Den första jobbveckan gick riktigt snabbt. Jag har börjat lära mig att hitta till alla barnens aktiviteter och alla andra viktiga ställen här i krokarna.

I onsdags for jag och Pauliina iväg mot IKEA. Hade tänkt att jag skulle hitta en spegel till mitt rum och en tandborstmugg till badrummet. Istället kom jag ut med svenskt godis, sylt lantchips, pärlsocker och vaniljsocker. Allt för ett nätt summa på 20 dollar. Ups!
Att gå runt på IKEA kändes faktiskt lite som hemma. Allt står på svenska ( mer eller minde felstavat) och möblerna är de samma som hemma. Att åka till IKEA utan att äta funkar ju inte riktigt och IKEA brukar ju ha riktigt god mat. Här är det dock annorlunda. Till köttbullarna får du pommes eller potatismos. Det finns ingen kotlettrad med bearnaisesås och ingen lax med pasta. Istället fick det bli en vegetarisk pastasallad. Den var faktiskt helt okej och jag gick därifrån lycklig =)

I torsdags bestämde jag mig för att springa en runda (mest beroende på min ångest efter allt vi äter om dagarna). Sagt och gjort, på med joggingkläder och skor och ut i 25 graders hetta ( vilket nästan räknas som kallt här). Sprang upp till Rancho San Antonio och stannade bara två gånger på vägen av att jag höll på att dö. Fy vad hemskt det är att vara otränad. Det blev inte bättre av att jag knappt kunde resa mig upp dagen efter :P Idag börjar träningsvärken ge med sig och jag tror att det får bli en runda till ikväll faktiskt.

Först blir det San Fransisco för att 1: gå över Golden Gatebron, och 2: försöka få tag i biljetter till Alcatraz. Egentligen måste man köpa biljetter minst en vecka innan för att vara säker på att det finns några men vi ska se om de säljer några ute på piren. Jag ska också prova den berömda Jamba Juicen som tydligen ska vara något ut över det vanliga. Blir nog en bra dag idag :)


Finn ett fel..


Finn ett annat fel (och noterna den gigantiska lådan med svenska godsaker under min arm)

Till Nanna: Du är ju för söt. Lovar att ringa om något går fel =)
PS. Varför kunde du inte skriva med svenska bokstäver? Vart är du någonstans lilla Bubbi?

/ K

Working day numero uno

Igår var första dagen som jag jobbade. Fast jag gjorde det med Pauliina så att jag ska lära mig allting =) Det gick faktiskt riktigt bra hela dagen och jag börjar lära mig att hitta i området nu. Det är väl i och för sig fortfarande ganska förvirrande för alla gator ser precis likadana ut men det går bättre och bättre. Vi hade också en playdate med Stella, som är svensk/holländsk/amerikansk, så jag fick prata lite svenska. Hon blev helt faschinerad att någon annan än hennes mamma pratade svenska med henne. Dagen rullade på bra och när vi var off så passade jag på att göra köttbullar åt familjen. De blev ganska uppskattade faktiskt men jag ska göra dem ännu bättre nästa gång =)

Idag har dagen också flutit på bra och vi har hunnit med både camp, playdate och simlektioner. Nu på kvällen var jag och Pauliina på middag hos den svensk/holländska familjen. Mamman är svensk så hon och jag växlar lite mellan svenska och engelska. De är hur trevliga som helst och deras au pair Petra är jättetrevlig hon med. Vi kommer förmodligen umgås en hel del :) Imorgon ska vi baka kolakakor med Kevin och när vi har slutat jobba blir det IKEA :)

Här är lite bilder från gårdagen:


Kast med litet barn


Han liknar Spider man vilket förmodligen gör honom väldigt glad =)


Funny faces

Over and out ( for today)
/ K

Rancho San Antonio

Igår var det nästan 40 grader här. Det är inte så ofta det händer i Sverige direkt =) Jag, Toni, Kelly och barnen gick till ett naturcenter här i närheten så de kunde visa mig vart jag kan jogga och så jag skulle få se lite av naturen här. Där fanns även en liten farm där de hade grisar, får, getter, kossor och kaniner. Som i Vämöparken ungefär :) Naturen här är SÅ annorlunda från Sverige. Allting är torrt, stort och dammigt, men samtidigt är det väldigt vacker och kraftfull natur. Det är svårt att förklara men allting är så stort om man jämför med Sverige. Träden är dubbelt så stora och backarna är dubbelt så branta.

Att vara ute och gå i nästan 40 graders värme uppför ett berg var ändå helt okej faktiskt. Inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Jag kommer definitivt gå dit fler gånger och jag hoppas att det blir några joggingrundor där också.

Bilder från gårdagen:


Kevin lär sig skjuta iväg gummiband, dock inte med munnen =)


Bäck i början av parken


Här joggar man


Kevin


Sara och Toni


Sara efter en hård vandring


Sara & Kevin i familjeträdet


Två meters hopp


Natur


När vi kom hem var det poolen som gällde. I poolen är det 31 grader ;)


Idag har arbetar jag och Pauliina tillsammans. Vi lämnade av Sara och Kevin på camp i morse och nu har vi gjort lite tvätt, kollat på tv och haft det trevligt. Snart ska vi iväg och hämta Kevin. Imorgon ska Pauliina kanske visa mig vart IKEA ligger :)

Ha det så bra!
/ K

Los Altos, CA

Nu är jag äntligen framme i Los Altos och hos familjen! Veckan har varit hur bra som helst och här kommer lite sammanfattning om dagarna:

Tisdag 14/7:

Idag är har varit en väldigt lång dag. Upp kl 6, duscha och sen frukost. Maten här inte är inte riktigt som i Sverige direkt. Till frukost finns det antingen, frallor, vitt toastbröd eller ljust toastbröd med massa sirap i. Pålägget består av Philadelphiaost eller marmelad. Har man tur så finns det även scrambled eggs och korv. Till dricka finns det antigen juice, kaffe té eller (dagens bubblare:) Läsk!  Välkommen till Amerika säger jag bara!

 

Vid 0815 var det lektion och lite introduktion om vad vi ska göra här på Long Island. Rast vid 10 och då var det dags att betala  för NYC turen på torsdag, trodde jag i alla fall. Dock visade det sig att värdfamiljen redan hade betalat, tack för det 

Sedan var det lektioner igen hela dagen fram till kl 18. Då fick jag också en trevlig liten lapp där det stod att jag hade en överraskning att hämta ut i korgrummet. Det visade sig vara en presentkorg från värdfamiljen med vattenflaska, skrivbok och lite annat smått och gott. Gulligare värdfamilj får man leta efter J

 

Vid kl 19 ikväll var det dags för den stora höjdpunkten, Sing-a-long. Varje land skulle ställa upp med en barnsång från deras land. Helst med rörelser till. Vi i Sverige (vi fick några extra från Norge, Finland och Estland också) valde att sjunga Huvud axlar knä och tå och det gick galant! Det var kul att få se alla andras framträdande också och vissa sånger kände jag faktiskt igen, bland annat den kineserna sjöng (på kinesiska! ;) )

 

Onsdag 15/7:

Idag var det bara lektioner som gällde hela dagen. Till lunch idag fick vi faktiskt något som liknade pastasalla och sen fisk till det. Shocker! Trodde nästan jag var hemma i Sverige igen ;)

På kvällen kom en polis till oss och pratade om säkerhet och berättade om lite skräckexempel på vad andra au pairer hade gjort. En tjej hade t.ex trott att det var okej att stjäla om det inte var värt mer än 10 dollar. En annan tyckte att det var okej att lämna barnet i vagnen utanför cafét medan hon fikade. Så nu vet jag vad jag inte ska göra i alla fall!

 

Torsdag 16/7:

Upp lika tidigt som de andra dagarna men idag skulle vi bara ha två lektioner. Under den sista lektionen var det även "graduation". Vår lärare satte igång signaturlåten till filmen Rocky och vi fick sedan gå fram en och en och hämta våra diplom samt ta foton och motta applåder. Vi hade lätt den bästa klassen och den bästa läraren. Hon började till och med gråta när vi gick, haha =)

 

Vid 1230 var det bara att hämta upp sin lunchpåse (i den fanns en tattig tunnbrödsrulle, ett äpple och såklart...: chips. Det är ju helt normalt att äta det till lunch.

Så fort alla hade fått sitt gick vi på bussarna och for iväg mot New York City! Där fick vi en guidad tur av världens coolaste guide Sheila som verkligen visste allting om NYC. Vi fick se frihetsgudinnan på nära håll, vi fick gå upp i Rockafeller Center (Top of the rock) och vi fick se allt annat som man bara måste se när man är i NYC. I slutet på dagen fick vi 1,5 timme till shopping på 5th och för min del blev det bara lite vykort (ska skicka de snart ;) ) en I Love New York-tröja och ett par Converse. Hemma kostar ju ett par Converse ca 700 kr. Här kostade de 39 dollar vilket är ungefär 315kr. Jag kommer nog köpa mycket skor här tror jag =)

 

På vägen hem på kvällen var det inte många som lyckades hålla sig vakna och att somna den kvällen var inte svårt direkt.

 

Fredag 17/7:

The bid day! Upp lika tidigt som vanligt för att äta IGAF ( Icke God Amerikans Frukost). Lite möten och dittan och dattan och sen var det bara till att sätta sig på bussen och åka mot La Guardia Airport. Vi var en hel au pairer som skulle dit så det var skönt att ha någon att prata med. Jag satte mig med två Australienska tjejer och hade hur kul som helst! Fick till och med den ena tjejej, Dee, till att börja lyssa på lite svenska band och hon skulle definitivt ladda hem, förlåt jag menar köpa så klart, lite svensk musik.

Dags för take off lite senare, först New York - Chicago. Oh Hara flygplatsen i Chicago ska tydligen vara en av världens största så jag var lite skraj att jag skulle hamna på ett flyg till Afrika eller något men det gick faktsikt bra.

Nästa plan gick till San Jose och jag tycker ganska synd om henne som satt bredvid mig med tanke på hur mycket jag nös och hade mig. Jag har förmodligen blivit allergisk mot något och går runt och nyser och snorar hela tiden. Verkligen jättekul. Bättre blir det väl inte av det ser ut som att jag knarkar också eftersom min näsa är helt röd hela tiden. Men jag överlever =)

Väl framme i San Jose började det första äventyret: hitta bagaget. Nästa äventyr var att hitta värdfamiljen. Det blev lite skillnad dock. Värdfamiljen hittade mig innan jag ens hann reagera och efter det hittade värdpappan mina väskor, haha. Mötet med min familj för ett år kunde inte ha gått bättre. Kramar hit och dit och massa snack hela tiden. Barnen ville visa allt de kunde och allt de visste om allting. I bilen hem gick High School Musical på högsta volym och allt var bara så där trevligt. Väl hemma blev det rundtur i huset och sen presentöppning. Både barnen och föräldrarna gillade sina presenter så där var det pluspoäng till mig hoppas jag =) Själv fick jag en scarvs, en väska och presentkort på Target.

Lite prat senare var det dags för sängen!

Idag, Lördag 18/7:

Vaknade vid 5:30 och var alldeles klarvaken och kroppen hade inga som helst planer på att somna om igen. Tog till Breaking Dawn för att få tiden att gå och vid sjutiden gick jag upp för att börja packa upp mina grejer. En dusch senare var det dags för frukost, trodde jag. Det visade sig att det bara är barnen som äter frukost så det var inget alls planerat. Som tur väl så får jag redan gå och rota i skåpen så det fick bli lite toast.

En flygplanstur senare, denna gången i ett låtsasflyg då S gillar att bygga upp olika scenarion i lekrummet, var det dags för en shoppingtur med Pauliina och hennes buddies. Precis utanför San Jose finns verkligen världens bästa mall! Nu är i och för sig detta det första mall jag har varit på men det kan inte finnas något bättre! Där fanns Forever 21 (som jag iofs inte köpte nåt i men jag kommer definitivt att göra det när jag har mer pengar!) H&M, Victoria Secret, Nike Factory shop, typ 8 skoaffärer, Cinnabon (kanelbulleförsäljning), Charlotte Russe, Tommy Hilfiger och en massa andra bra affärer! Kommer nog bli stammis där.

Efter den shoppingen åkte vi vidare mot Target där jag köpte en plattång och lite andra nödvändiga saker. Nu på kvällen har jag varit och spanat in huset där Johanna ska bo, den svenska au pairer som kommer om tre veckor. Efter det åkte Pauliina och jag och åt kinamat. Ni vet hur man får lyckokakor när man är på kinarestaurang? Det fick vi idag med. Himla fina och tänkvärda ord brukar det ju vara på de små lapparna inuti. Men inte i min, för jag fick ingen lapp, bara en kaka. Det måste ju betyda att jag har världens otur eller något sånt.

Nu blir det sömn! Hoppas på att vakna lite senare imorgon.

Njut av bilderna och Godnatt!

 

Avfärd från Malmö Syd

Au Pair Skolan

International Sing-a-long

Huvud, axlar, knä och tå. Knä och tå.. Lalala

Klassen

Gul Lamborghini i NYC

Jag och Emma på Staten Island färjan

Frihetsgudinnan

 

 Sheila, coolaste guiden på länge. If you're reading this, Hi Sheila! :)

NYC från Top of the rock

Högst uppe på Top of the rock

Utsikt vid San Jose

Drivin' down the 101. California here we come.. Lalala

Ena delen av mitt rum. Nästan en walk-in closet =)

Sängen..

Min stora spegel och byrå. (Ser du studentbävern Mia? =) )

Dagens inköp

Kajsa De Bourg
Kajsa De Bourg
Create Your Badge

Segt!

Hej!

Jag far inte igang internet pa min egen dator sa jag bloggar nar jag kommer hem till vardfamiljen istallet. Datorerna har pa skolan ar ackligt sega sa all text och alla bilder kommer formodligen pa sondag (efter campingen).

Jag mar bra i alla fall!

/ K

Framme!

Nu är jag här, i det förlovade landet USA. Flygresorna gick nästan smärtfritt förutom att jag båda gångerna satt längst bak och knappt hörde vad jag tänkte eftersom motorerna förmodligen var mitt under mig. Jag lyckades också checka ut mig själv på Island och gå ut från flygplatsen men det var bara att checka in igen och hoppa på nästa flyg :)

Här på skolan har vi det bra. Igår när vi kom hit blev det flåtig amerikans pizza direkt och sen stupade i alla fall jag i säng ganska snabbt. Klockan var då runt 4:00 i Sverige.

Nu måste jag springa iväg på lektion. Försöker blogga lite senare om datorn vill fungera, den har bråkat lite.

/ K

Blogglista

Vi har lyckats fixa ihop ganska många bloggadresser nu till au pairer som antingen redan är i USA, väntar på att få komma till sin värdfamilj eller väntar på att bli matchade. Just nu ser listan ut såhär:

Au pairer i matchningsprocessen

http://pilly.blogg.se – Pernilla

http://lifeasbillyknowit.blogg.se – Maria

http://vstridh.blogg.se – Veronica

http://idagoesusa.blogg.se – Ida

http://amirausa.blogg.se – Amira

http://tredjemaj.blogg.se – Anna

http://myaupairdream.blogg.se – Johanna

http://www.deawho.blogg.se/ - Andrea

http://madandfolly.blogg.se -  Erica

http://katarinahajdu.blogg.se – Katarina

http://memyselfoi.blogg.se – Sandra prel. Datum 24 augusti

http://metrobloggen.se/yassse - Yasmine

 

Au pairer med färdig familj i staterna


http://lundquisthanna.blogg.se/ - Hanna åker den 13 Juli till Atlanta, GA

http://kajsadebourg.blogg.se/
- Kajsa åker den 13 Juli till Los Altos, CA

http://sandramjansson.blogg.se – Sandra åker den 20 juli till Baltimore, MA

http://neitikaroliina.blogg.se/  - Jasmi åker den 20 juli till Tiburon, CA

http://yoannagoesamerica.blogg.se – Johanna åker den 3 augusti till Los Altos, CA
http://carolinaklingensjo.blogg.se – Carolina, Åker den 10 augusti till Huntington, Long island, NY

http://moreofmimmi.blogg.se – Mimmi, Åker den 17 augusti till Scarsdale, NY

http://ettlivsomaupair.blogg.se – Lisa åker den 17 Augusti till Seattle, WA

 

http://lindgrenisabelle.blogg.se  - Isabelle åker den 24 augusti tll Oakley CA

 

http://rebeccahowing.blogg.se - Rebecca åker den 24 augusti till Washington, DC

http://aamandaaupair.blogg.se - Amanda åker den 24 augusti till Washington, DC

http://martinainusa.blogg.se/ - Martina, åker den 28 september till Chatham, MA


http://birken.devote.se – Emma, Åker den 28 september till Dix Hills, Long Island, NY
http://KlaraBrookeville.blogg.se - Klara åker den 28 september till Brookeville, DC

 

http://lovemyran.bloggproffs.se/ - Stina åker den 5 oktober till Washington, DC

Au pairer på plats i staterna

http://jessiejessie.blogg.se – Jessie

http://johanssonannsofie.blogg.se – Ann-Sofie. Au pair i San Fransisco, CA

http://jessicainusa.blogg.se – Jessica. Au Pair i Walpole utanför Boston, MA

http://kokomo.blogg.se – Oskar. Au Pair i Roseville, CA


Den kommer att fortsätta att uppdateras hela tiden.

Tribute

Antar att ingen har missat detta? Fy vad häftigt! :)




Au Pair:
Packningen går framåt och jag är nästan klar. Det är helt sjukt att det är redan på måndag jag åker. Vid den här tiden om en vecka kommer jag vara på guidad tur genom NYC! Men det är lite kvar att göra än. Kläder som ska tvättas och folk som ska få ett hej då. Imorgon blir det lite avskedsfest här hemma med alla goa människor, på lördag blir det hej då till Arvidson/Glingfors och min alldeles egna Mia. På söndag blir det besök hos mormor.

So long,
K

En vecka!

En vecka kvar tills jag lämnar Sverige! På fredag är det en vecka kvar tills jag träffar värdfamiljen för första gången! Fast allt känns fortfarande overkligt. Jag kommer inte fatta det förrän jag står där i ankomsthallen på San Jose International och ser familjen komma gående. Fram tills dess kommer det bara kännas som en semesterresa till New York som jag snart ska åka hem från igen.

Det pågår en hel del förberedelser här hemma just nu. Två väskor ska packas, jag kommer aldrig få plats i en. Handbagaget är nästan färdigpackat, en vecka innan. Mp3 ska laddas med bra musik, datorn ska rensas från onödiga filer som tar plats och alla viktiga papper ska dubbelkollas minst tjugo gånger till. Mitt största bekymmer just nu är att mitt visum inte ska vara giltligt. Det råkade nämligen ut för en störtskur här om dagen och färgen runt fotot är något utkletad. Men det löser sig väl antar jag. Man ser att det är jag i alla fall.

Jag mailade med deras nuvarande au pair Pauliina för ett tag sen och hon berättade att hon hade planerat hela första veckan jag kommer vara där. Undrar vad vi ska göra. Det känns i alla fall skönt att ha henne där första veckan så att hon kan visa mig området och lära mig massor om barnen och familjen.

På fredag blir det avskedsfest här hemma. Ska ut nu och se hur många man klämma ihop på vår altan. Det blir väl en hel del folk som vanligt när Galären är inblandad :) Men så ska det vara. Mycket folk! Jag vill ju hinna träffa så många som möjligt innan jag åker.


Förra veckan blev det en trip till Öland tis-tors. En slags återkomst för mig och Mia och de obligatoriska bilderna i Trollskogen blev tagna. Rätt kul att jämföra dem med de bilderna vi tog 2006.


2006

2009

Mia:

2006

2009

RSS 2.0