Frågor

En sak till...

Får en del frågor då och då men jag är sämst på att svara efter hand så istället kan väl detta inlägget bli en slags frågelåda.

Antar att de flesta som läser är eller är på väg att bli au pairer. Så har ni frågor om au pair, förberedelser, förmedlingar eller nåt helt annat så skriv en kommentar här :)

Tisdag

Okej, ett nytt försök i att skriva i bloggen lite mer regelbundet. Undrar hur det går denna gången...

Idag på förmiddagen var jag ute på äventyr med Johanna. Vi åkte ner till San Jose och Evergreen Valley College för att anmäla oss till en kurs i Januari. Väl där såg vi nog väldigt svenska och förvirrade ut. Sprang runt mellan tre olika byggnader men lyckades faktiskt till sist att få tag i rätt människor och papper och vips! så var vi anmälda. Problemet var bara att klassen var full och det att det var en väntelista med lite mer än 10 pers. Personalen trodde dock att det skulle lösa sig så vi får hoppas på det.

Efter Evergreen så letade vi lunchställe och hamnade på Frech Choice, debut för mig. Fresh Choice är som en STOR fräsh buffé där de har sallader, soppor, pastasallader, pizza och bröd. Bör väl tillägga att de har en fet efterrättsbuffé också. Än en gång har jag fått vara efterklok och inse att min kropp inte riktigt gillar glass och grädde. Min mage gör fortfarande ont, nu 11 timmar senare. Smart, Kajsa...

Ikväll blev det bio med Johanna och vi såg Cloudy with a chance of meatballs i 3D. Dock tycker jag inte att 3D effekterna var så mycket att hurra för men det var en kul film som helt klart är värd att se. Dock vet jag inte om jag vill betala 13 dollar för det igen. Alldeles för dyrt.

Idag tog jag också tag i att rensa bland musiken på datorn för att fixa lite cd skivor till bilen. Radiostationerna här är rätt mycket mer tjatiga än i Sverige kan jag lova. Så nu får det bli bättring på det!

Nej, nu sitter jag bara här och svamlar tycker jag. Ska hoppa i säng nu. Imorgon blir det mer shopping till det nya huset. Vill verkligen flytta in nu och ha ett riktigt rum. Eller ja, jag har ett rum här men det enda som finns i rummet är en säng. Jag behöver bland annat ett skrivbord då min rygg har börjat protestera ganska mycket av att jag sitter i sängen och skriver på datorn. Jag hoppas på flytt så snart som möjligt.

Godnatt på er!
/ K

Min helg

Livet i Cupertino flyter på bra och jag trivs som bara den. Det dumma är bara att när man är au pair så spelar det inte alltid någon roll hur bra värdfamilj man har alltid för någon gång i veckan så blir man irriterad ändå. Oftast handlar det om planering; familjen säger att de ska vara hemma en viss tid och du kanske bestämmer med kompisar eller bestämmer att ta det där spinningpasset som du hinner till. När familjen sedan jobbar över och du knappt får en ursäkt när de kommer hem så blir man irriterad, jag lovar. Då kommer vi till en ännu jobbigare sak. Eftersom du tycker om din värdfamilj så pass mycket så vill du inte göra en stor grej av det utan säger att det är okej. Det är inte okej, inte enligt mig i alla fall. Visst, jag är här för att jobba men jag är också här för att hitta på saker när jag är ledig. Och ska man hitta på saker så måste man ofta planera. Hmm, ibland är det lite jobbigt att vara au pair men oftast är det ganska kul. Jag har väldigt kul med min familj och jag skulle inte byta det mot något alls. Jag skulle bara önska att man slapp bli irriterad.

Nej nu ska jag inte sitta här och låta negativ. Kan ju ta och berätta hur helgen såg ut istället.

Fredag:
Först jobb hela dagen och sedan familjemiddag på nåt pizzaställe som faktiskt var helt okej. Annars är pizzorna här inte mycket att hurra för. Men den här gick ner..
Lite senare kom Elin och Vickan och hämtade upp mig för att åka vidare mot San Jose och Drive in bio. Så himla mysigt. Vi backade upp bilen så att alla kunde sitta i bagaget tillsammans. Himla smart. Vi såg filmen Band Slam som faktiskt var ganska bra. Trodde det skule vara en typisk High School Musical och att jag skulle kräkas lite när jag såg den men den var bättre än så. Inte lika fjollig och helt klart sevärd.
Tanken var sedan att vi skulle se Fame också men efter att vi nästan somnat i bagaget så åkte vi hem och sov istället.


Elin & Vickan ( finns fler bilder på deras bloggar, mest Vickans )


Film


Lördag:
Varför byta umgänge när man bara kan fortsätta att träffas? Vid lunch åkte jag, Elin och Vickan ner till Santa Cruz för att lapa lite sol och titta på folk. Santa Cruz Premiär för mig och jag blev inte besviken. Vi åkte till stranden precis bredvid Board Walken och det var hur fint som helst. Man kan bara ligga där i flera timmar och titta på folk eller titta på alla karuseller och bara ligga där och känna in atmosfären. Sen att sanden bränner fötterna av en är smällar man får ta när man är i Californien.
Sedan är det så att när man åker till Santa Cruz så åker man inte dit för att sola OCH bada utan man åker dit för att sola. Blir man för varm och svettig så går man och petar stortån lite i vattnet och sen är man lagom nerkyld för en vecka ungefär. Vattnet här är gaanska kallt alltså...
Anyway.. Efter strandstek i några timmar så tog vi bilen in mot huvudgatan för att kolla in lite affärer. Santa Cruz är en väldigt speciell stad och den är speciell på ett mysigt sätt. Fanns bra second hand affärer som jag gick ut från lite fattigare och det är liksom skön stämmning på gatorna på något sätt. Santa Cruz är känt för att vara väldigt avslappnat och det märks.
Lite indisk mat senare åkte vi hemmåt. Vi bestämde oss för att göra ett kort stopp i Los Gatos och kolla in den huvudgatan och vad hittat vi där om inte en godisaffär. En riktigt sån som man skulle kunna ha hittat i Kalle och chokladfabriken (den här filmen stod förövrigt på inne i affären). Jag blev i alla fall i extas och hann också inse att det suger att vara laktosintolerant när man tycker om choklad. Men man överlever. Något att som livade upp var att de hade plockgodis där! Inte lika gott som i Sverige men helt okej! Gick ut därifrån några dollar fattigare men ett stort leende rikare. Och jag som trodde att man skulle växa ifrån den där barnsligt lyckliga känslan man bara kan få av godis. Nej, det kommer jag nog aldrig göra..
När vi fått nog av Los Gatos åkte vi hem till mig för att bubbla bubbelbad. Tända ljus, musik och hot tub under stjärnorna är HELT okej faktiskt. Vi lever ju verkligen ett hårt liv här... Haha =)


Santa Cruz


Board Walk


Board Walk


En Victoria


Söndag:
Vi hoppade i bil bilen ganska tidigt (ja, fortfarande Elin och Vickan, men jag har andra kompisar, jag lovar...) och drog iväg mot San Francisco och Golden Gate Park. Gps:en tog oss till vääldigt branta backar och vi hamnade sedan på en gata som vi hade hittat till helt utan gps och där den vägen hade gått bra mycket fortare. Men men, vi kom fram i alla fall och den är väl huvudsaken. Sen kan jag berätta att hitta parkering inne i San Francisco inte är jättekul faktiskt. Man måste fickparkera, det finns nästan inga andra alternativ. En eloge till Elin som klarar av det så bra även om det blir lite stressigt ibland. Vi hittade i alla fall parkeing och sedan tog vi en kort runda på Height (hippiegatan) där jag blev ett par solglasögon rikare.
Målet i San Francisco denna dag var Golden Gate Park där radiostationen Alice hade gratiskonsert. Var nog ett par tusen människor som hade kommit dit . Det var filtar och folk överallt och det var bara att gå igenom och över alla för att själv hitta en hyffsat bra plats. Och för er som inte vet så är det alltid lite svalare inne i San Francisco än vad det är där jag bor så vi hade ju med oss koftor och grejer. Pyttsan.. Som vi svettades. Självklart var det kokhett den dagen bara för att det var konsert. Det blev till att köpa vatten och leta efter briser.. Men vi överlevde.
När vi kom dit började Howie Day spela och de var rätt grymma faktiskt. Funderar på att köpa en skiva och ha i bilen. Efter Howie Day var det Colbie Caillets tur. Henne var jag inte lika imponerad av faktiskt. Visst att hennes Bubbly är fin men annars tyckte jag nog att hon var lite fjantig. Men det var kul att se i alla fall.
När hon hade spelat klart begav vi oss upp till Height igen och det blev lite mer second hand shopping och lite bananbröd, mums. Sedan åkte vi mot Berkley där Vickans favvoband Dizzy Balloons spelade. De var riktigt bra faktiskt och vi alla tre vad alldeles upprymda när vi gick där ifrån. Glad och medryckande musik gör mycket =)
Vi letade upp lite mat och sedan fick det bli hemfärd.


Det går verkligen inte att fånga på kort hur branta backarna är men här kan man ju se i alla fall att i slutet av backen så lutar det så mycket att man inte ser var vägen tar vägen.. Kolla allra längst upp..


Fina hus i SF


Lite folk...


Howie Day


Sällskap


Colbie Caillet


Helt okej snygg gitarrist. Var lite svårt att fokusera på Colbie, hö hö


Kan vara världens mest intressanta utställning. Biljetter någon?


Dizzy Balloons


Tack för en kul helg!

/ K


Lassen Volcano National Park

Har ju visst glömt att skriva om den grymma helgen jag hade för 2 veckor sedan.

På lördag morgon blev det tidigt upp för att bli upplockad av familjen Olsson. En kortege på tre bilar körde in här på lilla gatan och livade upp oss. In i bilen och så bar det av. Att köra bil här är verkligen häftigt. Öster om oss ligger ett stort berg som man kör över/igenom för att komma till andra sidan viken och även om det är väldigt brunt och torrt så är det häftigt. Kollar man åt väster istället så ligger det ett långt grönt lummigt berg. Det är väldigt fint här!

Efter ett lunchstopp i Chico (studentstaden nr1) så åkte vi upp i bergen. Tänk er att ha ett stup på sidan av vägen och det enda som skiljer din bil från stupet är en 5 cm hög asfaltkant. Kändes inte så säkert kan jag lova. Att köra där uppe var dock hur häftigt som helst och resan kändes inte alls lång för att vi hade så mycket att titta på. Väl framme på campingen gick vi en liten runda för att kolla in stället. Campingen låg precis bredvid en sjö som var omringad av berg. Inte vad jag är van vid direkt. Själva campingplatserna var också väldigt annorlunda från vad jag är van vid. Varje plats hade ett eget matskåp och en gjuten eldplats. Matskåpen är till för att hålla alla tvättbjörnar borta från maten.

Lite mat, marchmallows och prat senare så blev det godnatt i tältet (vilket förövrigt är det största iglootält jag sett. Det rymmer 12 man och en person som är runt 2 meter hög kan lätt stå upp i det. )

(Klicka på bilderna för att göra dem större)




Campingen..

På söndagen tog vi en lugn stor frukost bestående av pannkakor, bröd, bacon, nutella, flingor och allt annat man inte förknippar med camping. Mysigt var det i alla fall och vi blev mätta och belåtna. Efter frukosten körde vi iväg mot själva nationalparken som låg ca 40 min bort. Vi parkerade och började vandra våra första 3,5 km uppåt!  Även här var naturen väldigt häftig och det var en avslappnande atmosfär på något sätt. Allt var så naturligt. Vårt första stopp för dagen var Devils' Kitchen vilket är en bergsida full av stenras som ryker och pyser överallt. Där fanns även bubblande källor vilket liknade en liten mer naturlig sort av bubbelbad. Allt i Devils' Kitchen kändes väldigt stort och mäktigt och jag hade lätt kunnat stå där och bara glo i ett par timmar.

Vi tog lunchpaus där och satt och fikade på svenska kanelbullar från Ikea, mums! Ny energi och nya möjligheter! Vi vandrade därefter tillbaka ner för berget för att gå upp på en annan sida och besöka Boiling Springs Lake, en supergrön sjö som bubblar överallt. Runt om sjön är det röd sant vattnet och sanden tillsammans blev väldigt häftigt. Det var också väldigt lockande att gå ner och känna hur varmt det egentligen var men med barn i sällskapet så måste man ju visa ett gott exempel =)

Vi passade på att vandra runt sjön och sedan gick vi tillbaka mot bilen. Väl hemma på campingen blev det grill och mys igen och sedan somnade nog alla ganska gott i sina tält.













Devils' Kitchen                    



(Boiling Springs Lake, gick inte alls att fånga den gröna färgen tyvärr =/ )






På måndagen hade vi tänkt att åka in till staden Chester, som låg precis vid campingen, för att köpa lite vykort och souvenirer men pga att det var Labor Day så var det mesta stängt och vi fick inte tag i några körkort. Istället körde vi hem och efter ett andra lunchstopp i Chico så gick resan hem ganska fort.


"Normal School"

Tack alla härliga människor för att jag fick följa med. Jag hade en grym helg tillsammans med er och ser fram emot fler äventyr tillsammans :)



I've got a feeling...


..that tonight's gonna be a good night!

Tack min fina fina vän :) Du vet precis vad som gör mig lycklig! Kan inte vänta tills du kommer hit, kommer bli grymt =)


Annars har dagen spenderats med Elin. Först på gymmet (inte så aktiva kanske men vi försökte i alla fall, haha) sen Ikea (kollat på möbler till nya rummet, mums) och sedan Stanford mall där det till och med blev lite shopping. Har haft en kalasdag än så länge. Nu blir det middag och sedan barnpassning.


Stanford


Ha det så bra!
/K

9/11

Elfte september idag och jag trodde att hela USA skulle gå i landssorg eller något, eller i alla fall ha massa minnesstunder överallt och bara prat om det på radion. Men under hela dagen så har jag inte hört eller sett någonting alls.. Är inte det lite konstigt? Är det för att vi bor för långt ifrån NYC eller vad handlar det om? Till och med i Sverige har vi ju minnesprogram hela dagen. Nej, jag förstår inte riktigt. Hade förväntat mig att detta skulle vara en sorglig dag här men det har varit precis som vanligt...

Jaja, nog om det. Jobbade hela dagen idag vilket är lite ovanligt i denna familjen faktiskt. Men det gick kanon och barnen och jag kommer bättre överrens för varje dag som går. De lyssnar på mig ganska bra nu även om det blir lite hot om time out då och då...

Nu på kvällen kom Johanna hit och åt middag och sedan åkte jag och hon för att plocka upp Elin och sedan köra vidare mot bion. Vi åkte dit helt på måfå för att välja film och kom fram till att alla ville se Inglorious Basterds. Tyvärr gick den inte förrän senare så det fick bli ett besök på Starbucks först. Men det är ju inte fy skam. Så en té senare åkte vi tillbaka och laddade upp med popcorn (här heller de extra smör på, inte bara det smöret som de poppas med) och sedan började filmen. Inglorious Basterds är verkligen en av de konstigaste filmerna jag någonsin sett men jag tror att den var konstig på ett bra sätt. Jag tycker i alla fall att den är sevärd men man ska vara beredd på att ta den med en klackspark och man kommer sitta och skratta åt grejer man aldrig skulle skratta åt annars. Vet inte om den är ute i Sverige men om den är det, gå och se den. Den är rolig..'


Imorgon (idag, klockan är 01:34) ska jag på THE KILLERS med Elin, Victoria och Dessi och kanske Johanna. Även om jag inte lyssnar så mycket på bandet så ska det bli grymt och konsertkänslan sitter aldrig fel. Först ska ett gymkort fixas och sedan blir det LÅNG powerwalk med Elin (Ja, man kan börja skymta de sk. au pair-kilorna. Rackarns)


Ska skriva ett inlägg om Lassen också där jag var förra helgen. Kanske tar tag i det imorgon.

Godnatt!
/K

Cuesta Park

Igårkväll åkte jag, Tess och Mikaela till Cuesta Park för att bara sitta och mysa och prata lite. Laddade upp med kakor och lite mat så blev det perfekt. Här omkring finns det hur mycket parker som helst så det är bara att välja och vraka när man är sugen på det.


Tess


Mikaela


Mikaela & Tess


I morse ringde en svensk trevliga kvinna som heter Jeanette, jag bodde granne med henne i Los Altos och var över där och pratade när jag behövde prata med nån =) Nu har vi bestämt att jag ska följa med dem till Lassen Volcano Park på lör-mån. Det blir Jeanette och hennes familj och två andra svenska familjer. Kommer bli hur kul som helst tror jag och det ska bli häftigt att få se själva national parken också. Så nu ska jag bara ge mig ut och köpa lite nödvändigheter så som mössa och vantar, är ju kallt på nätterna och lite myggsprej hade jag tänkt. Vad som är bra med Kalifornien är att här inte finns några myggor men jag kan tänka mig att runt sjön där uppe finns det säkert en hel del andra flygfän som kan vara irriterande.

Hur som helst så kommer det bli en rolig helg :)

Ha det bra!
/ K

RSS 2.0