Kefalonia

Kom hem från Grekland igår. Jag har nog aldrig varit på en bättre och härligare resa tror jag inte. Hur underbart som helst verkligen. Hotellet som såg ganska skabbigt och enkelt ut på bilderna var verkligen över våra förväntningar. Att vi bodde bredvid stadens inneställe gjorde inte heller saken sämre. Att välja staden Lassi var nog det bästa vi kunde ha gjort. Nära till allt, trevliga människor och skön stämning är verkligen de orden man kan beskriva Lassi med. Sedan att vi lärde känna lite lokalbefolkning gjorde inte saken sämre. Sjukt trevligt och lätt att vi åker tillbaka nästa år. Augusti 2010, vi ses där!

På au pair fronten vill jag bara berätta att jag är så galet nöjd med den familjen jag har valt. Allting känns så himla bra med dem. Igår mailade jag dem och berättade att jag var sugen på att pierca tungan men skrev att jag ville att det skulle kännas okej också. Fick svar idag där mamman, T, sa att de inte tyckte att det var en jättebra idé eftersom lilltjejen är i den åldern då hon börjar ta efter lite äldre flickor. Det här kanske låter negativt men sättet hon skrev det på gjorde verkligen att det kändes bra. De sa också att de tyckte att det var så himla bra att jag hade mailat dem innan jag bestämde mig. Just nu är jag bara så sjukt sugen på att få komma dit och träffa dem. Det är inte långt kvar nu!!

En lite mindre rolig sak är alla visumpapper, försäkring och internationellt körkort som jag måste ta tag i. Känns galet jobbigt. Måste också till banken och fixa pengar till allting. Plus ca 6000 för att en smart Kajsa råkade toucha brevlådan rejält igår när jag körde hem så att bakdörren numera lutar åt två olika håll. Heja heja. Inte så roliga pengar att hosta upp men det är ju inte så mycket annat att göra. Tur att jag har förstående föräldrar som tog det hela på ett bra sätt. Inga sura miner alls. Istället började mamma berätta om allting hon har råkat göra med olika bilar genom tiderna. Känns bra.


Slänger in lite bilder från Grekland med så att ni kan känna er lite avundsjuka ;)


På stranden Makris Gialos



Första kvällen på baren So simple. Trötta men glada =)


Utsikt efter att ha bestigit ett berg under vår båtutflykt. Svettigt i 33 graders värme (i skuggan ;) )


Resesällskapet. Vad jag kommer sakna att inte träffa er dygnet runt, varje dag...

Svenskar och presenter

Fick mycket bra nyheter för ett tag sen. Den nuvarande au pairen i min blivande värdfamilj (låter det rörigt?) berättade att det var en annan svensk au pair som ska börja jobba i samma område som jag i augusti. Så en mailadress och en msnaddning senare hade jag fått kontakt med en annan blivande Los Altos au pair, Johanna! Kommer bli kanonkul att känna någon lite i alla fall när jag kommer dit. Goodie goodie!!

Planerna om presenter går framåt. Mamma T och Pappa K ska få en bok om svenska traditioner, en glasskål fylld med godis, en osthyvel och pepparkaksformar. Lilltjejen får en bok om Ronja Rövardotter (Ronia, the robbers daughter, Kasst översatt med andra ord), svenskt godis och någonting i utklädningsväg. Lillkillen får en bok med Emil i Lönneberga, svenskt godis och någonting med spindelmannen eller bilar. Det är svårt det här med presenter till folk man inte känner så bra.

På onsdagar är det exakt två månader tills jag åker. Kommer nog gå fort som bara den. Och på tisdag åker jag till Grekland ;)


News

Lite au pairnyheter har ju ingen dött av...

Det rullar på med familjen i Los Altos. Vi mailar och pratar en del på facebook. Fick ett mail häromdan där mamman berättade att treåringen är anmäld till ett basketläger i sommar. Hur många treåringar i Sverige är på basketläger när de är tre?? Jag har också blivit inbokad på en resa med mamman och barnen. Vi ska till Detroit, MI och besöka mammans familj. Ska bli spännande men det kommer nog kännas rätt konstigt. Det blir i alla fall ett bra tillfälle att lära känna både mamman och barnen bra! Hur håller man reda på två  barn på en flygplats förresten? Jag har ingen aning om hur vilda barnen är..

Jag pratade med hela familjen (mest mamma T) på skype för ett tag sedan också. Lilltjejen låg först däckad i soffan men vaknade sedan till liv och ville visa att hon både kunde läsa och pussla. Dock inte samtidigt. Lillkillen blev nog mest hyper och sprang runt i en spindelmannendräkt, beväpnad med vattenpistol, och vrålade. Haha =) Båda vågade i alla fall prata lite med mig och de verkar hur söta som helst. Jag frågade vad de hade velat ha i present och båda svarade att de ville ha godis. Men inte "the black candy". Deras svenska au pair som de hade för några år sedan hade tagit med det och de hade avskytt det. Måste vara lakrits va?

Jobbar lite på presenterna nu... Vad kan man köpa?

Dagens i-landsproblem

Igår fick jag en Vhs-spelare för att jag bara hade Dvd-spelare medan hyllorna är fyllda av Vhs-filmer. Den fungerade fint och allt var kanon till jag skulle sova. På min tv bänk stod nu en tv (med röd lampa), en Boxer (med gula lysande siffror), en Dvd-spelare (med blå lysande siffror) samt en Vhs (med gröna lysande siffror). Allting står riktat mot min säng som nu blev upplyst som en mindre fotbollsarena. Tänkte att, Ja men det kan väl vara mysigt. Tänkte så ett tag tills jag insåg att det lös så mycket så att jag kunde göra skuggfigurs-teater om jag hade velat. Fick ont i ögonen och kunde inte sova.

Resultatet av det hela blev att jag, i något irriterat tillstånd, sliter ut alla kontakter. Rummer blir mörkt och skönt och jag försöker somna igen. Kommer då på hur mycket jag kämpade under dagen med att ställa in klockorna på alla maskiner som jag nyss dragit ur kontakten till. Tänker på hur jobbigt det kommer bli nästa gång jag sätter i kontakterna och allting bara kommer att blinka för att ingenting är inställt. Blir ännu mer irriterad men somnar tillslut och drömmer om elektronik och lampor.

Det är inte lätt att leva i ett land där vi har allt!



RSS 2.0