Äventyr

Igår var tanken att jag och Johanna skulle åkt upp i bergen och vandrat. Tyvärr blev vi försenade och sedan när vi väl var på väg så hittar vi självklart inte rätt väg. Så vi improviserade istället. Tog diverse avfarter från den slingriga motorvägen och kom in på ännu mer slingriga bergsvägar. Riktigt häftigt var det i alla fall. Vi körde mitt i skogen, mitt bland bergen och ändå låg det massa hus där. Tänk er Cullens hus ungefär (Twilight för er stackare som inte förstår). Tyvärr dök varken Edward eller Jacob upp. Dock kompenserade vi detta genom att gå på New Moon igen på kvällen.

På tal om Twilight så har min värdpappa nu lovat att se filmen. Först ville han ha en mycket ingående beskrivning om vad filmen egentligen handlar om och om varför Edward glittrar istället för att brinna upp när han är i solen. Efter ett tag var han fortfarande tveksam men lovade att ge filmen en chans. Success!


Såhär kunde det se ut


Eller såhär..


Eller såhär.. Lugn, jag är en jättebra förare. Måste vara fel på Johannas kamera ;)


Sen helt plötsligt kan det ligga ett jättefint, modernt hus mitt i ingenstans..


Högt upp. Ofräsch, blåsigt, kallt. Men himla fint.


Från början var vi helt själva på bion. Och vad gör man annars om inte lever rövare och springer runt och leker balett?


Har har dagen gått i adventstema. Åkte först till Ikea för att köpa adventsstjärna till fönstret. Fanns inga kvar så jag fick improvisera och köpa ljusslinga med många stjärnor istället. Skulle också köpa adventsljusstake men självklart fanns inte det så fick improvisera där också och köpa 4 separata ljustakar. Blev lite annat smått och gott också. Dock ingen mat denna gången. Måste nog vara första gången det händer...

Kom hem från Ikea och julpyntade lite. Sedan blev det jobb. Hade bara tjejerna och tillsammans satte vi oss och bakade pepparkakor. Självklart gick julmusik på i bakgrunden och det var faktiskt riktigt mysigt.
Efter baket var det dags för middag och för att hela familjen skulle få adventskänsla så satte jag fram min hemmagjorda adventsljusstake. Men nej, amerikaner och advent går inte så bra ihop. Pappan sa att nej, första advent är ju första december för det är då man öppnar första luckan i adventskalendern. Min tvååing började sjunga Happy Birthday då hon trodde att det tända ljuset var för någons födelsedag. Min 6-åring blev upprörd och sa att det var inte alls första advent, det var 3:e. Bombsäker var han... Jaja, jag njöt i alla fall. God mat var det också.

Nu sitter jag här i mitt julpyntade rum och smaskar på pepparkakor och clementiner. Mysigt :)


Improviserad adventsljusstake


En bakande tvååring. (får tyvärr inte lägga upp bilder på barnens ansikten)


Även min 6-åring ville prova på när han kom hem. Här har ni alla tre fullt koncentrerade av baket.


Mys!


Mitt rum just nu. Lite julkänsla faktiskt :)


Hoppas ni har haft en bra första advent. Det har jag haft. Även om jag är på andra sidan jorden i ett soligt Kalifornien.

/ K

update

Jag är ingen bloggmänniska. Så är det. Funderade på om det hela skulle bli enklare om jag videobloggade men kom fram till att jag förmodligen bara hade känt mig töntig. Så jag gör ett nytt försök med att skriva...

Sedan jag bloggade sist har jag hunnit vara på dejt*, varit på fotbollsmatch på Stanford, tjejmiddag**, haft picknick med min tvååring, bakat sockerbullar***, spenderat en hel dag på sjukhuset med Mickis****, kört pickup årsmodel -85, träffat svenskar, varit på basketmatch, varit på Chilis 3 gånger, thanksgiving, gjort pepparkaksdeg***** och FLYTTAT. Äntligen har vi flyttat. Än så länge är det fortfarande kaos i huset men det börjar arta sig mer och mer. Så här såg det ut när vi flyttade in för en vecka sedan:


Vardagsrum


Kök


Flytthjälp #1


Flytthjälp #2


Jag är verkligen stolt över min värdfamiljs val av tvättmaskin =)

Just nu ser det lite bättre ut än på bilderna, men inte mycket =)


*Dejten gick bra men vi kommer nog inte ses igen. Vi var väldigt annorlunda kan man nog säga. Men som tur är kan jag bara byta bankkontor så jag inte behöver förklara mig alltför mycket. Sms funkar bra...

**6 tjejer, tacos, alkohol och en resväska. Kul kväll!

Mickis & Sara


Sara i väska

***

Gooott!

****Hon är okej. Hade en inflammation i pupillen som jag inte ens kan föreställa mig smärtan från. Stackare. Men hon är okej nu. Back on track..

*****

Luktade jul. Ska baka ut kakorna tills imorgon då det faktiskt är första advent. Men jul och allt som har med det att göra känns väldigt avlägset. Det kommer bli en konstig jul.


Det var allt för denna gången. När allt är klart i huset ska jag gå runt och filma så ni kan se hur det se ut =)

Ha det så bra!
/K

HHH - Hockey, Halloween & H1N1

Min kära värdmorfar eller vad man ska kalla det var vänlig och gav mig hockeybiljetter förra helgen. San Jose Sharks vs Colorado (där Foppa har spelat). Så jag, Mickis och Johanna drog dit såklart. Tyvärr missade vi början med nationalsång och presentation av alla spelare. Men vi kom i alla fall fram till att svensken i laget, Douglas Murray (låter så jäääkla svenskt) har nr 3. Så jag hejade på honom.


Tickets


HP Pavillion Arena


Publik


Dudes


The Shark




Komentatorer


Svensken


Sharks vann!!

Efter matchen förklarade Johanna att det var en NHL match vi hade sett. Hur kan jag ha missat det? Hur som helst, det var kul och vi kommer göra det igen =)

Halloween

Först blev det Trick or Treat med barnen. Tyvärr får jag inte lägga upp bilder på barnen men de var utklädda till Rödluvan (Lilla N, 2 år) Candy pink princess (G, 4 år) och någon star wars karaktär (D, 6 år). Väldigt söta. Tyvärr blev D sjuk under rundan och ville inte ha godis utan ville bara hem. Men det var kul att prova på i alla fall och de fick massa godis.

Senare på kvällen åkte jag till Mickis för att sluta upp med henne och Johanna. Möttes av en skotte och en sjöman(kvinna). Vi körde förfest hemma hos Mickis och drog oss sedan ner till tåget. Där mötte vi någon snubbe som vi körde lite lekar med och som sedan ville hänga med ut. Vi tog tåget in till San Fran och hamnade först på någon bar och sedan gick vi mest runt och kollade på folk. Verkligen ALLA klär ut sig här. Sverige har något att lära.. Medellyckad kväll kan man väl säga men vi hade kul i alla fall =)




Jag som Tinkerbell


Jag och The pumpkin Man


K M J



Det var halloween det..

Vaknade på söndagen efter Halloween och mådde inte ritktigt bra. H1n1 har gått igenom hela familjen så det var väl min tur. Låg nedbäddad en vecka men nu är det bra igen. Orkade mig dock upp ur sängen i fredags för att åka till banken och fixa lite grejer. Det var bara det att när jag gick där ifrån så var jag helt plötsligt bjuden på fest och fick sms av snubben på banken. Så nu ska vi tydligen på bio imorgon. Hmm.. Skumt. Och väldigt amerikanskt. Typ: hej, jag vill öppna ett nytt konto. Svar: Okej, ska vi gå på dejt?
Jaja bio är ju alltid trevligt...

Helgen som gick var ganska lugn. Blev lite shopping i Lördags. Bland annat nya löptights och funktionströja. Nu ska det tränas! Har än så länge hunnit med 3 pass på 27 timmar... Ikväll har jag tyska så då blir det inget. Men ska försöka träna mycket nu eftersom jag äter så himla mycket :P

Ja det var väl det... Ha en trevlig tisdagskväll / dag beroende på vart du befinner dig...

/ K

Ork

För tillfället är jag sjuk och har tyvärr inte ork att skriva ett blogginlägg om min spännande halloween-helg. Istället får ni med spänning se fram emot det när det väl kommer. Kan berätta att det kommer innehålla följande event: NHL-match, Barn-halloween och icke barn-halloween.  Eventuellt lite annat också kanske.

Nu ska jag sova. Vilket är ungefär vad jag har gjort de senaste 3 dagarna, hela dagarna.. Död åt h1n1!

Godnatt!
/ K

RSS 2.0