28/9 I meant what I said and I said what I meant. An elephant is faithful 100 procent.

Mjo, vi kollade på Horton hears a who! Underbart gullig film med väldigt oväntad handling. En film jag tycker alla borde se. Helst på engelska utan text så man sabbar skämten minimalt. Exempel på det:
This is your great, great, great, not so great, great great grand father.
Hur sjutton kan man översätta det så det blir lika klockrent? Jag har börjat få lite svårt för sambandet mellan talet och texten. Blir aldrig riktigt bra faktiskt.

Hur som helst, Mia Bäver var här igår och förgyllde kvällen. Som vanligt när vi hittar på något så blir det prat, prat, prat och film. Och så klart en massa onyttigheter. Jag tänker inte berätta för någon hur mycket godis vi egentligen köpte. Men det är vi värda.
Idag har vi varit i lite affärer och kollat på grejer vi vill ha till våra lägenheter sen när vi väl flyttar någon gång om nåt år eller så. För min del blir det ju ett år i Amerika först. Blir förmodligen plugg och flytt direkt efter men man vet ju aldrig vad som dyker upp.

Ska föresten byta bloggsida eftersom man inte riktigt kan sätta bilderna vart man vill på denna sidan. Inte vad jag har fattat i alla fall. Eventuellt dyker det upp en ny adress om några dagar.

Ha en skön söndag.
/ Kajsa

26/9 Barnastuga

Ser ut att bli så imorgon. Ett av de små liven jag passar kommer förmodligen hit. Gulligt värre. Får se till att barnsäkra huset nu ikväll..

Idag hade jag en lektion, mellan 0930-1040. På något vis lyckas jag ändå vara i stan till halv fyra. Men jag klagar inte. Det har varit en bra dag. Massa prat i skolan bl.a. om gamla barnfilmer som faktiskt är grymt bra. Jag har alltid varit svag för barnfilmer. Ska se till att dra nytta om det nu när jag passar barn. Fick se 5 min Pippi i tisdags och bara det var lycka!

Hann med en "lunch" på staden idag med lite klassisar. Blev pizza. Bra lunch där men varför inte? Alla blev sugna på det när vi började prata om det. Fick lite besök av herr Duva när vi åt vilket jag inte uppskattade så mycket med tanke på att vi satt inomhus.
Efter det blev det en runda i stadens affärer med Jossy och Nathalie. Sen skulle Jossy vidare mot Jönköping och massa mys så då var det bar Nathalie och jag kvar. Inhandlade en mysig kofta och sen blev det buss hem.

Nu sitter jag här och har inte så mycket att göra. Ska försöka bestämma mig om jag ska på Street eller inte. Lillen kommer hit tidigt imorgon och det känns som att jag måste vara pigg. Hmm, får ringa och se vad Amanda tycker. Men nu kan jag inte ringa för just nu sitter hon i kassan på Maxi och tjänar alldeles för mycket pengar ;) Får se hur kvällen blir...

/ Kajsa

25/9 My brother from another mother

Ibland hade varit lite coolt att leva i värsta ghettot och prata massa fräsiga uttryck. Hade varit kul att hamna i en familj med den stilen som au pair. Ett tag i alla fall. Bli någon form av wiggah. Haha. Kan inte se mig själv som det. Jag är alldeles för vit i mitt sätt.

Anledningen till allt detta är att det är White Chicks på tv6 ikväll. Har sett den tusen gånger innan men den typen av dålig humor passar verkligen mig när jag är lite trött. Ska försöka få tag i lite filmer á la låg humor. Typ Ett päron till farsa, Nakna pistolen, Monty Python osv. Sen ha filmmarathon med bara såna filmer. Nu känns det som jag bara svamlar och jag känner att den här informationen är grymt viktig för er som läser.

Blev i alla fall två par skor idag. Ett par stövlar och ett par party pumps/ankelpumps eller nåt. Kan visa imorgon.

Nu ska jag tillbaka till tvn och sen naninana.

/ Kajsa

25/9 Skojakt och chipmunks

Har precis kollat på halva Alvin and the chipmunks. Vilken söt film. Visst, man kan räkna ut handligen med lilltån men den är ändå sådär Disney-jul-känsla mysig. Ska kolla klart på den ikväll.
Nu ska jag snart åka och träffa mamma för att köpa skor. Jag är alldeles för kräsen när det gäller skor och kläder men jag hoppas jag hittar något bra.

Igårkväll blev det mys. Först gjorde Amanda och Nadja inbrott i Siris hus och sen kom jag också. Vi han tömma kylskåpet innan hon och Tove kom hem. Bra med snälla kompisar.
Blev mycket prat, youtube och 10 orsaker att hata dig. Den filmen blir aldrig dålig och Heath Ledger kan inte vara död. Det kan bara inte vara så. Det funkar inte. Usch usch.

Nu måste jag springa till bussen. Visar skorna sen om det blir några.

/ Kajsa

24/9 Everywhere and such as and..

Ja ni förstår precis? Nej det gjorde inte jag heller. Sånt här håller jag på med när jag är ledig om dagarna. Kollar dumma videor på youtube och sitter skrattar tills ögonen rinner. Bra när man har en engelska lärare som uppskattar sånt här och tipsar om videos.

Kolla denna: http://www.youtube.com/watch?v=WALIARHHLII
Och denna: http://www.youtube.com/watch?v=bIHwIoqTPhU&feature=related


Jag har också hunnit med att köra in till stan en runda och fickparkera (igen), äta lunch på den nya kinesiska?/japanska? restaurangen och köpa lite småprylar. Hem och baka till mormor kalas ikväll som vi alldeles strax ska åka till. Sen blir det att åka hem till Siri och ha mys med tjejerna. Lägger in bilder imorgon om det blir några idag.

/ Kajsa

23/9 House of rats

Jag tyckte att idag är en bra dag för att starta en blogg. Det har alltså hänt en hel del.

Morgonen var lugn. 2 timmars matte i streck, på eget initiativ fatiskt. Märkte att det inte var någon fördel direkt att ha missat två lektioner i matte. Men det gick bra.


Sen var det bara att bokstavligt talat springa från skolan för att hinna med min körlektion med Mikael. Gick ju strålande och så och nu kan jag till och med fickparkera helt suveränt bra =)
Sen var det det där med att backa runt gathörn. Gick ju också strålande ända tills jag skulle justera bakdelen på bilen. Glömmer att jag inte ha backen i och reflekterar inte riktigt över varför bilen inte piper när jag kommer närmare bilen bakom mig. Tänkte inte mycket mer på det utan fortsatte rulla bakåt för att fixa en perfekt parkering. PANG sa det då. Inte så där läskigt högt pang lixom men lite så där så att man stannar bilen. ILLA. Jag har alltså backat in i bilen bakom mig. Bra Kajsa, bra. Tur för mig är att jag backade så underbart sakta så det inte blev några märken. Bara lite damm och smuts som flyttade på sig. Thrill of the day nr. 1.


Skolan fortsatte i ganska lugnt tempo och så. Hade gymnastik ute på Rosenholm och det var inte helt fel. Riktigt roligt och så. Hoppa högt är alltid kul. Volter gör det ännu roligare.


Sen kommer nästa moment på dagen; barnvakt i Hässlegården. Allt går lugnt och fint och killen är på bra humör. Plötsligt låter något som en knack på dörren och jag frågar killen om han hörde något? Självklart inte. Tänker inte mer på det och vi fortsätter bygga tågbana. Bäst som vi sitter där och har typ traktorpulling á la tåg så faller något ner för trappan. Inte ner för varje trappsteg utan ner från översta trappsteget rätt ner på golvet. Det var en råtta. Tänkte att ja, råttor kan ju faktiskt klämma sig ur burar. Attans. Mor råtta hade oturen att hitta trappan och falla 2,5 m rätt ner i golvet. Tror tyvärr inte hennes framtid ser så ljus ut. Det måste ju vara som om en människa skulle falla 100 meter eller något.


I alla fall. Fångade Mor råtta och sprang upp med henne, blödandes och bitandes, och in med henne i buren. Såg då Far råtta på golvet och inser att förmodligen har hela familj råtta (5st) rymt. Sätter in Far råtta i buren. Två sekunder senare är han på golvet igen och springer iväg. Råttona har skapat hemlig utgång. Heja. Börjar inspektera buren och lagar hålet. Då återstår bara 3 råttbarn och Far råtta som nyss sprang iväg. Lyckas i varje fall få tag på pappan men där tar turen slut. Ringer Frun i huset i panik och hon kommer hem. Det löste sig. Fick nyss sms-uppdatering och alla råttor är nu infångade. Mor råttas tillstånd verkar stabilt. Bra det.





Så det här var min dag, hur var din?


/ Kajsa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0