Pellets? Kaninmat? Sågspån?



Någon som vågar gissa vad det är jag har köpt? 29 kr gick det på..


Hair styles 2009

Sitter och gör planer för mitt hår. Här är några av mina idéer:


Med en egyptisk touch..


Lite mer åt det gråa hållet..


Volym piffar ju alltid upp..


Blond och vårfräsch?


Fastna i eluttag..


Känns som 90-tal..


Mittbenan Allan..


Åt det lite mer flåtiga hållet.. (+ maskulint utseende)


Kort hår, blek fejja, bruna öron och hals..


Kort och välkammat..


Vilken röstar ni på?



Keep on searching

Blir ett nej till den andra familjen också. De verkade trevliga och snälla men jag kände att jag inte skulle passa in där. Jag vill ha fullt med människor runt omkring mig och det får gärna hända nya saker varje dag. Den här familjen bodde i skogen så det kan bli lite svårt med det.

Hoppas på att nästa matchning är lika trevliga och snälla som denna familjen men att de bor på ett annat sätt och kanske är lite mer aktiva. Har slängt in en önskning på västkusten nu med så har jag tur så hamnar jag där!

Idag blir det tandläkaren om en stund och sen ska jag dra med mig själv ut på en joggingrunda. Göteborgsvarvet är närmare än jag tror och min kropp blir trött av 6 km. Så jag har nog en bit kvar. Blir kanske lite fotande med nya kameran också i det fina vädret. Det blir nog en rätt lugn dag tror jag. Sista dagen på lovet idag. Usch vad fort det går. Man borde få minst tre veckor varje gång tycker jag. Och jag har fortfarande inget ämne bestämt till engelskauppsatsen. Någon som har någon idé? Kan handla om vad som helst som har med ett engelsk-språkigt land att göra. Tips tack!



Blixten är förövrigt mer knäpp än vanligt. Nu har han fått dille på att han ska IGENOM persiennerna så ofta han kan. Helst när jag sover så att jag vaknar av metallklingande. Ibland fastnar han dock, som på bilden. Men det märkte han nog inte själv utan han satt kvar där en bra stund tills jag fick dra ut honom. Mina persienner är buckliga och fina nu...

Update

Har precis pratat i telefon med den andra familjen jag blev matchad med. De bor typ 10 minuter från den förra som jag tackade nej till. Samtalet gick över förväntan och de verkar hur treviga och snälla som helst. De har två barn, en tjej som är 4 och en pojk som är 2. Det stor på deras profil att de väntade barn också men det var tydligen fel, det hade stått där sedan pojken föddes för snart tre år sedan. De har två hundar också, härligt härligt.

Så nu ska vi fortsätta med lite mail och kanske telefonkontakt och så får vi se hur det blir. Jag ska få prata med deras nuvarande au pair som också är svensk. Ska höra lite om hur det är att vara au pair i familjen och vad det finns att göra när man är ledig. Nu börjar det verkligen hända grejer.

Förintelsen har aldrig ägt rum..

.. enligt denna snubben. http://svtplay.se/v/1413831/webbextra_langre_intervju_med_williamson

Hur kan man ens komma med en sådan antydning? Enligt honom har han själv granskat "historiska bevis" på att det aldrig skulle ha funnits gaskammare i något av nazisternas koncentrationsläger. Enligt Williamson har inte en enda jude dödats i en gaskammare. Han säger att högst 2000-3000 judar dödades i lägerna och ingen av gasning. Nehe? Och allt annat som bevisar att flera miljoner faktiskt blev mördade? Det är bara något som någon har hittat på för att de hade tråkigt? Snälla nån. Sen säger han inte emot när någon kallar honom antisemitist heller. Här har vi alltså en högt uppsatt biskop som inte förnekar att han är antisemitist. Hur har han ens kunnat nå en sån position? Jag blir bara förbannad!

Påven har nu fördömt hans och alla andras försök att förneka förintelsen. Äntligen gör påven någonting bra. Annars är jag inget större fan av honom heller...

Creepy sleepy

När jag vaknade imorse och startade datorn så upptäckte jag att internet inte fungerade. Det brukar vara en sladd på routern som sitter lite löst så jag kollade. Då var alla sladdar utdragna och låg på golvet? Eftersom routern är i mitt rum och ingen annan än jag hade varit i mitt rum under natten var det ju endast jag som skulle kunna ha gjort det. Och när jag tänker efter så har jag ett svagt minne av att jag har stått och kämpat med den blåa sladden på routern. Varför och när vet jag inte.. Jag måste ha gått i sömnen eller något. Sånt är lite läskigt.

När jag var liten, kanske 8-9 år så gick jag i sömnen lite då och då. En gång vaknade jag av att jag stod framför min stereo som var igång med högsta volym. Då hade jag väl varit sugen på lite musik eller något. Ja, man gör så mycket konstigt när man sover...


Im shaking

Nu är jag extremt uppjagad och stirrig. Samtalet med mamman i familjen tog typ högst en minut och jag förklarade att jag hellre kommer till en amerikansk familj utan de uttjatade svenska traditionerna. Hon var trevlig och förstod så klart detta och sen sa vi hej då.

Det här var alltså min första konversation med någon från det amerikanska landet. Det gick väl hyffsat. Hann inte med någon av mina välplanerade långa utläggningar ifall de skulle försöka övertala mig. Det behövdes ju inte.

Nu är det bara att vänta på nästa matchning!

Nervös

Min matchade familj ska ringa ikväll och jag håller på att go nuts. Vad ska jag säga? Kommer de prata svenska eller engelska? Vad ska jag göra om de försöker övertala mig när jag vill tacka nej? Vad ska jag ställa för frågor? Vad kommer de ställa för frågor? Vad kommer jag svara?

Jag kommer gå på nålar fram till att dom har ringt. Återkommer efter samtalet.


Fit for fight

Jag har fått klartecken från läkaren att det är okej att börja träna igen. Nu är det bara den svullna halsen som ska sluta vara svullen. Jag har idag beställt två par hörlurar som är anpassade för ett aktivt liv. Mina vanliga trillar bara ut när jag tränar.

Nu jäklar ska det tränas. Göteborgsvarvet på under två timmar? Drömma går ju. Jag får nog hellre hoppas på att jag orkar springa hela tiden. Det verkar vara ett mer realistiskt mål med tanke på hur mycket jag har tränat de senaste månaderna. Måste börja tänka på vad jag äter också. Fast inte förrän halsen är bra. Inte idag. Idag får jag äta vad jag vill.



Fräschare än fräschast efter lilla Göteborgsvarvet -07

men KUL

Mösspåtagningen ligger

1. Samma dag som nationella provet i matte C. (Gick dock att fixa så det problemet är löst)
2. Samma dag som vi åker till Göteborg med elitidrotten. Kan hända att tågresan och mösspåtagningen blir på samma tid. Mösspåtagning på tåget? Springa Göteborgsvarvet bakfull?

Vad göra?

Sjuk industri

Såg ett inslag på nyheterna igår om dun-industrin (främst gås) och hur plockningen faktiskt går till på många ställen. Fåglarna är levande och det är ingen bedövning eller någonting inblandat. Någon van plockare, som inte ser gåsen som något annat än en källa till pengar, håller den stackars fågeln med sina inövade grepp samtidigt som hon rycker av allt värdefullt dun. På inslaget var det enda man hörde fåglarnas skrik som var fyllda med skräck och panik. När plockningen var över fanns det många fåglar som hade stora öppna sår men det var inget större problem enligt arbetaren. Det var bara att sy ihop på plats. Även det utan bedövning. Nya skrik.

Nu kanske man tänker att den här sortens dunplockning såklart inte sker i Sverige. Och det gör den inte. Men dunen som kommer från denna sorts plockning skickas till Sverige. Jysk, Åhlens och Sängjätten är bara några av de som säljer dunprodukter från denna sjuka industri. Och vi köper. Jag köper. Jag har faktiskt duntäcke och dunkudde just från Jysk. När jag tittade på inslaget igår var jag helt tagen men när jag tittar på mitt täcke så har jag så himla svårt att relatera det till det jag nyss sett. Mitt täcke har jag ju haft i tusen år och det är ju bara till för att värma mig. Visst, det kommer ut lite fjädrar då och då som från alla andra duntäcken men jag kan inte koppla det till något som har varit levande. Skulle jag där emot köpa ett täcke nu så skulle jag absolut inte handla det på Jysk eller någon av de andra affärerna jag hörde om. Det skulle kännas fruktansvärt att främja den sjuka dun-handeln. Men det är på något konstigt sätt mycket lättare att koppla ihop en ny vara med det som händer. Täcket jag har hemma köpte vi ju innan vi visste att det var så här.

Är det bara jag som är konstig och ser det på detta viset?


TV4/SvD
Bild: TV4 / SvD

Friendship

Jesper har fått en ny kompis. De såg ut att trivas tillsammans!




Alldeles lagom stor nalle!

Var även på skogspromenad. Jag tänkte att jag visste den perfekta skogsrundan; lagom lång, kul med skog och mycket att kolla på. Jag hade också för mig att den vore perfekt för en barnvagn. Det var den inte. Isac fick hoppa ur vagnen (vilket han i och för sig gjorde med glädje) och jag fick lyfta och putta vagnen hit och dit och samtidigt hålla i Isac ibland så han inte skulle halka och ramla bland alla stenar. Men i det stora hela gick det nog rätt så bra. En liten incident med en isbelagd vattenpöl var det enda.
Kom ihåg till mig: gå inte den rundan med barnvagn igen.


Jag trodde förresten att min matchade familj skulle ringa i helgen men än så länge har det inte ringt. Jobbigt..


Nu får det bli lite Dan Brown igen. Man fastnar så lätt i de böckerna!

Tävling

Kissie är så generös!

RSS 2.0