My love

Har äntligen hittat min kärlek här i Amerikat. Liten, snygg och lyssnar på mina kommandon. Alldeles dagsfräsh är han/hon också:


Egentligen är den väldigt lila men färgen blev konstig på bilden. Himla fin är den i alla fall!


Idag har jag varit ledig men har hängt med barnen och min hostmum ändå. Har fått se vart skolan är och så har vi varit och storhandlat så att jag fick välja lite saker jag tycker om. Ikväll ska jag laga Ulla-Lena-lax till familjen. Hoppas det blir populärt!

Nu är det quiet-time här hemma så de yngsta sover och den äldsta gör sina läxor. Lugnt och skönt med andra ord =) Jag kanske också skulle ta en nap, det verkar väldigt skönt..

Ha det så bra!
/K

Polis, polis, potatisgris!

Ja alltid ska det väl hända något spännande varje dag.

Idag var jag först på Great America med Elin och Victoria. Vågade mig upp i Flight deck igen och dessutom The Demon, en bergochdalbana med inte mindre än 4 loopar. Ojoj så läskigt men jag har kommit fram till att allt blir mycket bättre om man blundar. Jag vet inte ens hur själva rundan går eller hur karusellerna ser ut faktiskt. Får bli nästa steg, att våga åka med ögonen öppna...

Ikväll blev det filmmys med Johanna och Tess. Kollade på Valkyria som inte alls var som jag hade tänkt mig och jag fattade ingenting (dvs kände mig som Susanne när hon kollar på film). Men den var ganska bra ändå och väldigt intressant. Men ska nog se den en gång till så att jag kan hänga med lite bättre.

På vägen hem berättade jag för Johanna att jag tyckte att mina lysen på bilen verkade konstiga. Även fast jag bara hade halvljus på så verkade jag blända alla och lyset landade inte ens på marken utan lös(lyste?) bara rätt fram. Har inte kört den bilen innan så jag tänkte att det är väl så det ska vara. När jag sedan fortsätter köra ser jag en polisbil som står bredvid mig vid ett rödljus, tänkte att jag kommer säkert bli stoppad för något, jag blir alltid nojjig när jag ser en polisbil. Och visst var det så. De la sig bakom mig och satte på blåljusen, haha. Bara att köra in till kanten och agera korkad svensk. Hade visst glömt sätta på lyset så det lös inte alls som det skulle, haha. Men polisen var väldigt trevlig (ful var han inte heller) och förklarade snällt att det var bara för min säkerhet som de ville att allt skulle vara rätt. Fick visa mitt internationella och svenska körkort och nu vet jag att det är giltligt i alla fall =)

Det var denna dagen, undrar vad som händer imorgon? =)

Godnatt på er!
/ K

News

Det har hänt mycket sedan jag skrev senast. Jag träffade min nya vardfamilj en gång till och hamnade på en inflyttningsfest för värdmammans bror. Fint hus och kul att träffa massa amerikanare. Jag fick även träffa barnen, mormorn, morfarn och hundarna. Jag gillar verkligen familjen! =)

I söndags förra veckan for jag och Johanna till IKEA för att äta lunch och för att få känna lite på det svenska livet igen. Dock är maten på IKEA i USA och på IKEA i Sverige väldigt annorlunda. Här får du potatismos eller pommes till köttbullarna och de smakar inte riktigt som de gör hemma. Det finns inte heller någon kotlettrad och bearnaisesås men du kan däremot få friterad fisk med pommes till. Njaa, IKEA är bättre hemma, men det är jäkligt skönt att ha det så nära här också. I matbutiken på vägen ut blev det lite delicatobollar, geleråttor och ahlgrens bilar.

I tisdags blev det en andra runda till IKEA med Tess som hade lite hemlängtan. Vi gick igenom butiken och hittade massa grejer som vi vill ha till våra hem när vi flyttar hemifrån. Vi fick också i oss lite princesstårta och på vägen ut blev det ett andra paket chokladbollar och ett paket med hällakakor.



I onsdags åkte Pauliina tillbaka till Finland =( Och på kvällen kom den nya au pairen, Lucy, till huset. Eftersom hon fick au pairrummet så fick jag äran att sova i Kevins rum, vilket lätt har den coolaste sängen. Och som Jeanette sa, jag crashade verkligen i den. Hahaha, precis min humor =)


Sweet ride.. (jaa det var rörigt men jag var mitt i en flytt.. )


Igår, fredag, flyttade jag hit och fick uppleva familjens pizzakväll! De gör 3 olika hemmagjorda pizzor och alla är med och hjälper till! Hur mysigt som helst. Efter maten satt vi och pratade massa och jag frågade Mark om han kunde hjälpa mig med att koppla upp mig på det trådlösa för jag fick det inte till att fungera. Han försökte ett tag men fick det inte heller till att funka så han tog med sig datorn upp till sin dator för att jämföra (allt är ju på svenska på min). Han höll på i säkert en halvtimme och kommer sedan ner igen och frågar om jag någonsin har kunnat komma in på internet med denna datorn. Och självklart har jag det. Vi försökte ett tag till och tillslut sa han att det är precis som att datorn har stängt av den trådlösa funktionen. Jag kommer då på att det finns en liten knapp som kan sätta wireless på off och det kan ju hända att den skiftade till off under flytten. Och visst var det så. Haha. Tur det för han hade nog blivit en aning frustrerad om han inte hade kunnat fixa det, han jobbar med datorer. Vi fick oss ett gott skratt i alla fall och jag kände mig aningens dum.

Idag har vi varit i Santa Cruz på ett  40 års kalas hos min värdmammas kompis. Det skulle varit ett beach party men med tanke på att de inte bodde vid stranden så blev det lite svårt. Blev ett pool party istället =) Jag ska definitivt ner till Santa Cruz fler gånger och utforska det lite mer.

Bilder från dagen:






Imorgon blir det Great America med Elin och Victoria, Great!

Ha det fint!
/K

Starbucks

Kom nyss hem från mötet med min matchade värdmamma och det gick verkligen KALASBRA. Kändes så himla lätt att prata med henne och trots att det var första gången vi träffades var hon personlig och skrattade mycket och berättade massa roliga saker som hänt i hennes liv. När jag tänkte att det hade gått ca en kvart hade det visst gått 1,5 timme och hon var tvungen att åka hem.

Känns i alla fall jättebra och det känns som att det kan bli denna familjen, trots att det är min första match. Vi får se vi får se. :)


Kevin hade förövrigt en del härliga tankegångar idag. I bilen just nu går skivan från Mamma Mia om och om igen och barnen börjar lära sig texterna lite. Vi lyssnade på Name of the game och Kevin var tyst under nästan hela låten. Han satt och funderade. Tillslut säger han:
"I wonder which game they're playing"
Försöker förklara att det inte är den sortens spel det handlar om. Då funderar han lite till och kläcker sedan ur sig:
"I think they're playing UNO"

Haha, barn kommentarer är för roliga ibland. Här om dagen kom han fram till att han ville vara en ko. Han visste inte varför, han bara ville det..


Nog för ikväll. Fortsätter uppdatera er om vad som händer.
/ K

Re-match

Nu har det startat och det går verkligen fort. Vid 2 tiden idag pratade jag med min program director och hon frågade lite vad för slags familj jag var ute efter och så sa hon att hon skulle försöka få igång matchningsprocessen så fort som möjligt, typ tills imorgon. En timme senare ringer telefonen igen, ett nummer jag inte känner igen, och det visar sig vara en värdfamilj. Jag blev alltså matchad på en timme.

Familjen bor i Sunnyvale, vilket är ca 10 min här ifrån. Kändes först lite konstigt att vara så nära men efter att jag hade pratat med värdmamman så kändes det väldigt bra. De har tre barn, en tjej på 2, en tjej på 3 och en kille på 6 år. Det var lätt att prata med värdmamman och och sa att hon värderade mycket att au pairen blev en del av familjen.

Jag ringde henne nu igen och vi bestämde att vi ska träffas imorgon över en fika och se hur det känns. Verkar bra i alla fall.

Annars har det varit en bra dag i det stora hela. Barnen hade inga aktiviteter alls så vi drog först på play date med Stella och Max, och sedare vidare på play date med Karan och Lina. Jag fick alltså ha play date med först Petra och sedan Nadja :) Nice. Körde en kort runda till YMCA för att lämna lite papper och åter igen glömde jag stänga den förbannade garageporten. De har en knapp i bilen som stänger den och jag har inte hunnit bli van vid det än. Känns lika dumt varje gång och jag går nästan och ber till gud att inget ska bli stulet bara för att jag är allmänt förvirrad. Men inga stölder än så länge i alla fall.


Ikväll blir det till att tvätta bilen i sällskap av Johanna :)

Ha det så bra!
/ K

Californias Great America

I tisdags var vi på ett nöjesfält här i närheten. Precis som det mesta här så var det väldigt extremt. Allt ska gå superfort, uppoch ner och allt ska vara motsatsen till vad man är van vid. När vi gick över parkeringen, på väg in till nöjesfältet, så skymtade vi en bergochdalbana som fick mig att må illa bara av att titta på den. Man satt inte i en vagn utan man satt liksom hängande under rälsen med benen dinglande. I början av åkturen var den en loop och när man sitter på det sättet så innebär ju det att man åker på utsidan av loopen med fötterna upp mot himeln. Så redan innan vi hunnit komma in på själva nöjesfältet så tänkte jag att, herregud jag kommer ju inte våga åka nånting här inne, och särskilt inte den bergochdalbanan.

Så vilken tror ni är den första vi åker (läs: jag blir upplurad i?) ? Jo självklart den bergochdalbanan vi sett från parkeringen, Flight Deck. Jag gick i nån slags trans och tänkte att ja, jag kommer väl dö eller nåt, och sedan var jag helt plötsligt fastspänd i en stol och vi började röra oss uppåt. Tur att inte så många här förstår svenska för mitt språk just då är väl inte det man bör använda i kyrkan direkt.
Så, var det kul då? Jag vet inte om ordet kul är det bästa för att beskriva åkturen direkt. Det var mer.. hmm... uppfriskande och förjävla otäckt. Men allvarligt talat så vill jag nog göra det igen faktiskt.


Här är den i alla fall: Flight Deck

När vi sedan gick vidare in på nöjesfältet så visade det sig att alla karuseller inte var riktigt så extrema. Men ändå ska någonting alltid vara speciellt. De hade till exempel en tvåvånings hästkarusell istället för en vanlig:




Den var absolut menad för 19 åringar. Hästarna lät inte alls anstängda när de åkte upp och ner..



Vi åkte inte bara karuseller utan vi gick på en konståkningsshow och, håll i er nu, vi kollade på Svampbob i 3D med rörliga stolar. Grymt! Kände att Susanne missade något här.. Du hade gillar det. Det gjorde vi också. Gud, vad jag skrattade =)


Pauliina, Bronte och Johanna


Vi svenskar håller ihop! :)

Det här var tisdagens roligheter, vi hade en bra dag =)



Nu till lite tråkigare saker. Har under ett par veckor kännt att det faktiskt inte känns så bra här. Har inte varit mig själv och har inte varit glad på riktigt. Så i onsdags bestämde jag mig för att prata med min värdmamma om detta. Lite tårar och ett samtal till senare har vi kommit fram till att jag ska byta familj. Imorgon kommer min LCC hit för att ha en Exit Interview och sedan nästa vecka börjar jag att matchas med nya familjer igen. Det känns som ett bra beslut även om det är lite jobbigt just nu. Men jag tror att det kommer bli bäst för oss båda om de får en annan au pair.

Så, så ligger det till just nu.

Idag vankas det kalas här hemma då Kevin fyller 4 år. Grattis! Kommer lite barn hit senare och ska ha spindelmannenkalas :) Blir nog skoj. Ska ta en långpromenad med Johanna senare och visa henne bergen här. Sedan åker vi mot Target för jag måste köpa en ny resväska. Mamma, den vi köpte på Rusta för 200 kr fick vi nog precis vad vi betalade för. Hantaget har gått sönder helt och håller :P

Imorgon blir det Great Mall med Johanna och en annan svensk tjej. Ska bli kul =)

Ha det så bra!
/ K

Bara så att ni vet..

Så känner jag ett ganska stort sug efter dessa:

Finns att köpa på Cityhallen i Karlskrona för er som undrar. Så känner ni ett stort behov av att skicka hit ett paket så vet ni vad ni kan stoppa i det ;) Adress finns hos min mamma =)

Michigan 28/7-4/8

På tisdagen förra veckan bar det av mot Michigan för att hälsa på Tonis familj. Först blev det flyg från San Fransisco till Salt Lake City och sedan från Salt Lake City till Detroit. Väl framme i Detroit tyckte vi att den sista väskan tog väldigt lång tid på sig att komma fram till bagageutlämningen. Till slut slutade till och med bandet att rulla och vi hade helt plötsligt en väska färre än vad vi lämnade Kalifornien med. Det var inte så mycket annat att göra än att anmäla det hela och sedan åka vidare. Vi åkte till Tonis syster Teri och hennes tre hundar Molly, Maggie och Mazie (nejdå vi blandade aldrig ihop namnen på dem). Väl framme var alla ganska trötta så vi kröp i säng.

Onsdag 29/7
Trodde att jag hade försovit mig och vaknade kl 18:32 men det visade sig att det bara var en dröm. Dock vaknade jag strax efter 11 vilker alltid känns ganska dumt när man inte är själv i huset. På grund av de tre hundarna och lite andra bidragande faktorer var ingen av oss så värst sugna på att äta frukost eller duscha där så vi satte oss i bilen istället och körde mot Tonis bror, Tom. På vägen dit stannade vi på Appel Bees för lite frukost/lunch, mest lunch för jag tror inte man kan kalla en kycklingsallad med potatismos för frukost direkt.

Mätta och belåtna åkte vi hem till Tom och Amy där vi skulle tillbringa nästa natt. Vi gjorde inget speciellt denna dagen utan umgicks bara med alla och pratade massa. På kvällen startade vi en brasa på uteplatsen och satt och pratade och berättade historien. På något sätt kom de in på ämnet att smiska sina barn och berättade ett antal historier om vad de hade gjort när barnen var olydiga. Jag satt lite förskräckt och lyssnade och undrade hur mycket av detta som var sanning. Efter en liten stund kunde jag inte hålla mig längre utan frågade om det är vanligt att man smiskar sina barn här i USA. Fick till svar att ja, de flesta föräldrar gör de ibland när barnen är riktigt olydiga. Ibland tryckte de också in tvål i barnens munnar. Jag måste ha sett riktigt förvånad ut eller något eftersom de tillslut frågade mig om jag tyckte det var konstigt. Jag svarade lite försiktigt att det är olagligt i Sverige och att jag aldrig har hört något om det innan.

Det var inte så att det blev konstigt stämning eller så utan alla bara skrattade och sa att jag måste väl tro att det är världens hemskaste föräldrar eller något. Hur som helst så var det en trevlig kväll=)

Torsdag 30/7
Gick upp lite tidigare denna dagen för att bege oss mot Detroit Zoo. Vid det här laget var det 7 barn i huset, i åldrarna 2- 14. Alla skulle hinna äta lunch innan och alla skulle få plats i bilarna. Tur att de har stora bilar i USA =)
Själva zooet var inget att hurra för direkt och jag tyckte mest synd om djuren. De hade bland annat isbjörnar som var ute i 35 graders hetta och knappast hade någon skugga alls att svalka sig i. Toni berättade också att detta var en av de sämre djurparkerna i Detroit. Stackars djur!
En bra sak i djurparken var att de hade Dippin Dots, en slags glass som består av små små kulor, ungefär som silverkulor som vi häller på glassen fast det var själva glassen som såg ut så. Jag tog smaken Banana splitt och det var nog den godaste glassen jag nånsin smakat faktiskt =)
Så här ser den ut:


När vi kom hem från Djurparken så körde vi hem till Teri för att plocka upp henne och hundarna i bilen. Nu var vi alltså tre vuxna, två barn och tre hundar i bilen. Och ingen av hundarna satt i bagaget utan alla utom Mazie hade sina egna säten och säkerthetsbälten. Men som sagt, i USA har de så pass stora bilar så det var inga bekymmer alls =)

Slutdestinationen denna gången var Teris stuga som ligger precis vid Lake Huron. Trots att detta faktistk är en sjö så är det svårt att tro det. Hur mycket man än anstränger sig så går det inte att se andra sidan av sjön och man tror att man befinner sig vid havet. Det är inte heller det rödaktiga vattnet vi är vana vid när det gäller sjöar utan här kommer vattnet ifrån norr så det kommer nytt vatten hela tiden. En Freshwater Lake. Vet inte vad det heter på svenska :P

Vi kom dit ganska sent på kvällen men vi hann med lite lek nere vid vattnet och sedan lite prat vid brasan. Sen var det godnatt.


Mazie, jag och Sara vid brasan

Fredag 31/7
Mer folk anlände till stugan och till slut var vi inte mindre än 21 personer som trängdes där. Några bodde i husvagn, några bodde i tält, några sov i huset och några däckade på stranden. Det var alltså väldigt blanade logi arrangemang.
Vi spenderade hela dagen nere vid stranden med lekar, solning, nedgrävning av folk, kajakpaddling och Jetskit körning. Jag har nu kört Jetski för första gången i mitt liv! Just denna dagen var jag alldeldes för feg och körde bara en liten runda och vågade knappt svänga. Istället fick Kellys son köra och jag fick sitta bakom och hålla i mig. På eftermiddagen började även vågorna bli lite större och det blev en hel del fina hopp med Jetskin. Något av det roligaste jag nånsin gjort faktiskt =)


Chill på stranden


Jag kör Jetski


Jag och Sara paddlar


En styck nedgrävd Kevin


Snygg i håret efter en tur på Jetskin

Under dagen kom även Tonis mammas faster dit, en dam på ynka 87 år. Vi pratade lie och hon berättade att hennes första man hade varit svensk. Han hade blivit bjuden över till Amerika av självaste Henry Ford för att jobba för honom här. Hon berättade också att första gången som hon skulle träffa hans familj ville hon självklart lära sig lite svenska så hon kunde imponera lite. Sagt och gjort, hennes man lärde henne att säga: Hej bror Erik, vad trevligt att träffas. Det var vad han sa att hon hade lärt sig. I själva verket hade han lärt henne att säga: Hej bror Erik, ditt rövhål. Det var alltså vad hon sa första gången hon träffade sin makes familj. Haha
Hon hade flera fina historier och vi satt och pratade en stund. Trevlig kvinna och gamla människor har alltid så mycket att berätta.


Jag och Dorothy på verandan

På kvällen startade vi en brasa igen och denna gången grillade vi marshmallows och vissa gjorde amerikanska s'mores vilket är grillade marshmallows med choklad som du lägger mellan två grahamskex. Svensk som jag är grillade jag dock bara marshmallows och åt som de är :)

Lördag 1/8
Dagen liknade fredagen ganska mycket förutom att vågorna var väldigt mycket högre idag och Jetskikörningen blev ganska mycket roligare och farligare. Idag vågade jag inte köra alls utan satt bara bakom och åkte med. Vissa körde äve tubing bakom jetskin. Det är när man har en gummiring bakom, vilket man oftast ser bakom motorbåtar. jag provade aldrig på detta tyvärr, vattnet var lite för kallt =)


Kevin och Sara i the tube


Om Jetskin är upptagen kan man ju alltid dra den bakom en kajak =)

Vi spelade även Corn Hole under dagen vilket är ett spel där man använder ärtpåsar (fast som är fyllda med majs istället) och man har två baser med ett hål i och det gäller att få ärtpåsarna att stanna på basen eller hamna i hålet. Ska se om jag kan tillverka detta spelet hemma i Sverige nästa år =)

Söndag 2/8
Den lugnaste dagen av alla när det gäller vågorna. Jag gav mig ut på Jetskin igen och gasade på för fullt. Kom upp i 54 mph vilket är 86 km/h. Ganska häftigt kan jag lova =)

Denna dagen åkte de flesta hem men vi bestämde oss för att stanna en natt till. Vi tog det lugnt hela dagen och på kvällen åkte vi och åt på traktens lokala restaurang.

Måndag 3/8
Hem till Tom och Amys igen där vi på kvällen åkte till en park där det var barnens dag eller något. Lite hoppborgar och gungor senare for vi hem igen för att sedan gå upp kl 4:00 dagen efter för att hinna med vårt flyg.

Tisdag 4/8
Vi gjorde inte mycket annat än att resa denna dag. Först till Memphis så nu har även jag been walking in Memphis. Sedan till San Fransisco för att ta bilen hem till Los Altos. Mycket mer spännande än så var inte den dagen. Det mest spännande var nog att vi flög över Grand Canyon och jeez vad stort det är. Måste åka dit någon gång och inspekterna det på lite närmare avstånd än från luften.


Nu ska jag snart iväg till Nadja på pool party med några au pairer, bland annat Johanna som anlände igår :D Ska bli himla roligt. Ha det så bra där hemma!

/ K

San Francisco

Det har varit mycket pågång de två senaste veckorna och jag har inte haft tid för bloggen =)

Förra söndagen åkte jag, Pauliina och hela värdfamiljen till San Fransisco för att gå över Golden Gate bron. Tror att bron är lite mer än 2 km lång eller något sånt, är inte säker.. Det lustiga med San Fransisco (en av alla lustiga saker) är att trots att det ligger i Kalifornien och bredvid städer som ofta har höga temperaturer så är det alltid kallare och blåsigare i SF. Så det var bara att ta på långbyxor och tjocktröja när vi åkte ifrån ett varmt Los Altos. Kändes ju inte alls konstigt.

När bilen(storlek lastbil ungefär) började närma sig staden så började vi skymta den berömda dimman som nästan alltid ligger över just Golden Gate bron. Antar att det är en av anledningarna till att det är så kallt. Vi körde lite till och hade världens tur med parkering. Dels för att vi fick en parkeringsplats i stort sett precis bredvid bron (oftast är det omöjligt att hitta parkeringsplats där) och dels för att någon snäll snubbe gav oss hans parkeringsbiljett så vi slapp betala =)

Vi började så sakta vandra över bron och efter ca 200 m så kommer barnen på att de behöva gå på toa. Så det vara bara till att vänta på bron i ca 20 min och beundra utsikten. Österut från bron var det ganska klart så vi kunde se Alcatraz-ön. Vi misslyckades ganska rejält med att få tag i biljetter dit men vi ska göra ett nytt försök på onsdag. Alcatraz på avstånd var verkligen inget speciellt så jag hoppas att turen på fängelset blir bättre.

Vi fortsatte vår trapats och Kelly började berätta om att detta är ett av ställerna i världen där flest självmord begås. Eftersom det är bro man kan gå över och det inte finns några galler så är detta tydligen en populär sevärdhet för de mindre muntra. Längs hela bron sitter telefoner uppsatta med texten: There is still hope, Make the call. Då är ju bara frågan hur många självmordsbenägna människor som faktiskt skulle få för sig att ringa någon helt okänd människa och hoppas på att han heller hon kan reda ut alla trubbel som får honom/henne att vilja sluta leva. Tror inte att de telefonerna används så ofta faktiskt.

"kul" fakta om den självbordstäta bron är att en man vid namn Eric Steel bestämde sig för att sätta upp kameror längs bron. Till de som frågade sa han att han dokumenterade kända turistmål. Vad han egentligen gjorde var att filma människor som tog självmord. När han såg någon som agerade konstigt eller som satt på räcket så riktade han kamerorna mot den personen. Slutprodukten blev en dokumentär om självmord på Golden Gate Bridge. Får se om jag tar en titt på den någon dag.

Annars var själva promenaden ganska trevlig och vi hade en fin utsikt (när dimman lättade) över San Fransisco-området. På söndag ska vi eventuellt in till down town San Fran för att kolla in lite Second Hand affärer =)


In i dimman..




Pauliina




Au Pairs and kids


Det här är vad de tror ska rädda liv...


Dimman har lättat =)


En av pelarna


Jag har varit i Michigan också men det får bli en annan historia. Nu är det godnatt här! Godnatt!
/ K

RSS 2.0